Monday, April 4, 2011

Oh!!!~ Saya malu sangat2!!!~

Hari ini hari yang memalukan walaupun perkara kemaluan yang memalukan tu berlaku pagi tadi... Hukhuk!~ Hari ini hari Isnin, so hari ini saya bekerja... Macam biasa, seawal jam 5:50 pagi alarm radio dari handphone tak berapa canggih saya berbunyi dengan lagu 'Hanyut' dari Faizal Tahir... Agak terkejut beruk jugak la saya masa terbangun tu sebab saya setkan volume paling kuat... Nasib baik tak gugur jantung... Kalau tak, mahu tak pergi kerja saya ni... Silap2 kena hantar ke lubang kubur... Err... Main2 je... Hehe!~

Seperti yang telah saya ceritakan di entry yang lepas (sila klik SINI untuk mengetahui kisahnya), saya nak bawa kereta pergi kerja...  So pagi tadi lepas ber-siap2, saya pun cakap la kat Abah yang saya nak bawa kereta... Abah kata boleh tapi Abah duduk sebelah... Means saya bawa kereta tu sampai pejabat office, then Abah akan bawa balik kereta tu... Saya ok je dengan cadangan Abah...

Saya bercadang nak gerak pukul 6:45 pagi sebab masa tu kereta tak banyak... Tapi terpaksa jugak gerak pukul 7 pagi sebab Abah mandikan Amir dulu... Saya dah cuak sebab saya tahu kereta memang banyak lalu lalalng di kawasan perumahan saya ni kalau pukul 7... Dengan orang nak hantar anak2 pergi sekolahnya, dengan mak bapak nak pergi kerjanya... Huhu!~

Masa saya kat simpang perumahan blok saya ni, kaki saya dah menggigil masa tekan brek bila tengok kenderaan yang maha banyak lalu lalang di depan kereta baru Abah saya tu... Lama jugak saya berhenti kat simpang tu... Dah la kat belakang ada kereta lain... Dah clear, saya pun apalagi, tukar gear 1 then tekan minyak... Maka berjalanlah kereta Abah yang saya bawa tu dengan lancarnya... Sampai kat traffic light, sekali lampu merah daa... Saya pun tekan brek... Bila lampu dah bertukar hijau, sekali kereta buat hal... Err... Sebenarnya kaki saya yang buat hal... Bila lepaskan clutch sikit dan tekan minyak, kereta taknak gerak... Saya dah cuak dah masa tu... Abah pulak dah bising2... Bila tekan minyak, enjin mati... Saya hidupkan balik enjin kereta... Bila tekan minyak, enjin mati lagi... Kereta kat belakang dah hon2... Saya dah cuak + gubra gabra + gigil + MALU!!!~ Sampailah traffic light bertukar merah kembali, kereta masih tak jalan2 kerana kegelabahan saya... Dah tu, Abah suruh tukar tempat duduk... Abah yang bawa... Habis la kena bebel dengan Abah... Huhu!~

Saya sedih sangat2!~ Bukan sedih sebab kena bebel dengan Abah, tapi sedih kenapa saya tak boleh nak bawa kereta tu dengan sempurna!!!~ Benci sangat2!!!~ Then Abah pujuk saya dengan berkata, "Nanti Abah betulkan kereta Saga lama tu, bawa kereta tu... Kereta ni 'berat' sikit...". Memang kereta baru tu agak 'berat' sikit sebab dia ala2 racing car... Dah adjust paling depan tempat duduk pemandu pun kaki saya terasa pendek sangat untuk tekan clutch dan pedal minyak... Gila la!~ Huhu!~

Apa2 pun, terima kasih Abah sebab sudi betulkan kereta Saga lama tu untuk saya!~ (^_____^)V


P/S : Keep asking myself why i can't drive perfectly!~ T_____T

6 comments:

Chegu Zubir said... [Reply]

biaselah awal2...takpe truskan memandu hati2 yer

Lelaki dengan Egonya..Perempuan dengan Cerewetnya...Apa pula kata Anda???
Ungkapan "terima kasih" ...Adakah sekadar ungkapan sahaja????

Cik Sara Aspalela said... [Reply]

hye sis...thnkzz singgah blog sy

jom join Ga SY....heheh

SiS NaD said... [Reply]

CHeGu ZuBiR : HuHu!~ THaNKS CiKGu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK Sara : MoST WeLCoMe DeaR!~ (^_____^)V

josrevalution said... [Reply]

salam..huhu..biase la..semua org yg baru bljor memandu nie..smua cam tu..dulu aku pon camtu gak..hahah...dan kenkadang tu nak bawo moto pon bergegar...haha....

video clip nie lucu ke kejam??



cara paling senang dan cepat hilangkan jerawat
video clip nie lucu ke kejam??

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JoS : W'SaLaM... Waa... BaWaK MoToR Ke? SiS TaK BRaNi BaWaK MoToR... TaKooT!~ HuHu!~