Tuesday, August 2, 2011

Oh!!!~ Dugaan hari kedua puasa...

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Semalam saya diuji... Hari ini saya diuji lagi... Kepada yang tidak tahu dugaan apa yang saya tempuhi pada hari semalam, bolehlah klik DI SINI... Hari ini saya diuji lagi... Kali ini rasanya agak menguji ketahanan perut dan akal saya...

Hari ini dah masuk kerja semula setelah bercuti selama 3 hari... Agak malas sebenarnya untuk menggagahkan diri untuk bangun pagi + pergi kerja... Tapi nak taknak, wajib pergi kerana saya punya tanggungjawab yang wajib dilaksanakan... Dan hari ini saya telah decide untuk menjalankan kerja luar di area Kulai dan Senai... Oklah tu...

Seawal jam 9 pagi, kami bertolak dari pejabat office... Kalau sebelum2 ni, keluar je dari pejabat office kami akan terus menuju ke Warung Batu untuk bersarapan pagi, kali ini kami tidak akan melakukannya untuk sebulan... Hebat tak? Hehe!~ Ok2... Back to the point...

Cuaca hari ini sangat2 terik... Bila dah terik, air menjadi keinginan, kehendak dan keperluan yang paling utama dalam hidup... Uhhh!~ Dah rasa betul2 macam berada di Gurun Sahara... Hanya Allah je yang tahu betapa saya berada di dalam kehausan yang amat sangat... Kak Su pun begitu... Kak Su ada berkata pada saya, "Kalau haus, minumlah air... Kak Su tak kisah...". Tapi saya menjawab, "Tak apa la Kak Su... Saya nak rasa macam mana kalau kerja dalam bulan puasa...".

Keadaan cuaca yang sangat terik + kehausan yang me-lampau2 telah membuatkan kepala saya pening dan perut rasa pedih yang amat... Apa yang mampu saya lakukan hanyalah menelan liur dan beristighfar banyak2... Habis buat kerja sekitar jam 4:30 petang... Sesampai je di rumah, korang faham2 sendirilah ye...

Kepenatan + keletihan + kehausan yang melampau...


P/S : Macam mana nak kerja luar pada hari esok? Huhu!~ (^_____^)V

4 comments:

hana nabihah said... [Reply]

sabar2 ! dugaan kecik tu baru ;)

josrevalution said... [Reply]

salam sis nad...hehe..tu baru hari k2 mc ada 28 hari lagi...huhuh...

SiS NaD said... [Reply]

Cik Hana : Yes my dear... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Inchik Jo : Hehe!~ Tu la pasal.... (^_____^)V