Friday, August 12, 2011

Oh!!!~ Ceritera hari keduabelas puasa...

Assalamualaikum smeua!~ (^_____^)V

Hari ini the whole family pergi sembahyang terawih di surau yang terletak hanya 120 langkah sahaja dari rumah saya... Dan bukannya 30 - 40 langkah... Wah!~ Sempat lagi saya mengira langkah dari surau ke rumah semasa balik dari sembahyang terawih tadi... Sebenarnya, bukan the whole family yang pergi sembahyang terawih sebab Upin dan Ipin duduk di rumah berdua... Puas Kak Ros mengajak, tapi mereka taknak pergi... Degil...

Macam biasa, saya hanya buat 11 rakaat sahaja termasuk witir... Begitu juga dengan Fatin dan Emak... Abah dan Farah buat penuh... Iwan pula saya tak tahu sebab dia sembahyang di masjid... Setibanya saya di rumah, masuk je dalam bilik, saya lihat Amir dan Aiman leka bermain permainan online... Memang itulah hobi mereka... Selalunya mereak akan main permainan yang ada 2 players... Dan bila salah seorang kalah, mulalah nak bergaduh... (-_____-")

Tapi bukan fasal mereka yang ingin saya ceritakan... Saya nak cerita fasal Emak... Sejurus pulang dari sembahyang terawih tadi, Emak telah membuat panggilan kepada adik saya, Wani, yang berada di Batu Pahat... Dia sedang belajar dan tidak dapat cuti sepanjang Ramadhan ini... Nak tahu apa yang dibualkan mereka? Let's check it out...

Emak : Assalamualaikum... Buat apa tu?


Wani : Wa'alaikumsalam... Duduk2 je...


Emak : Kat bilik ke?


Wani : Ha'ah...


Emak : Eh, semalam ada badminton ea? Datuk Lee Chong Wei lawan dengan Korea... Tengok tak?


Wani : Yeke? Tak tahu pun...


Emak : Tu la... Emak pun tak tahu... Emak tengok kat suratkhabar tadi... Kat sana boleh tengok siaran langsung ke?


Wani : Boleh... Kalau orang tahu, orang tengok dah...

Begitulah sedikit sebanyak perbualan antara Emak dan Wani... Saya tak tahu apa jawapan Wani dan itu adalah jawapan yang saya andaikan keluar dari mulut dia... Itulah Emak saya... Kalau ada perlawanan badminton atau perlawanan bolasepak antara pasukan Malaysia dengan negara luar, Emak pasti akan 'report' pada Wani...

Kalau korang nak tahu, kami satu keluarga tidak akan miss perlawanan badminton dan bolasepak... Selalunya ke-dua2 game ini yang akan membuatkan kami berkumpul satu keluarga di depan televisyen... Ke-dua2 game ini berjaya menghimpukan kami satu keluarga... (^_____^)V


P/S : Kadang2 Abah ambil cuti sebab nak tengok game badminton antara Malaysia dengan pasukan luar... Beliau hero badminton!~ (^_____^)V


8 comments:

Syazwan Che Deraman said... [Reply]

selamat berpuasa sis nad..

thanks for drop by.

Jahidih Saili said... [Reply]

wah..sis nad..sy pun suka tengok siaran langsung perlawanan bola sepak dgn badminton w'pun sy xlah hebat dlm dua permainan ni..hehe..

sanggupa tengok siaran langsung bola sepak di awal pagi w'pun awal pagi ada kelas..hehe

sumaiyah mokhtar said... [Reply]

wahhhhh cool la mak you. hehehe

ArulchelseA said... [Reply]

sokong chelsea la senang..kih kih kih

SiS NaD said... [Reply]

Inchik Syazwan : Selamat juga ya Syazwan... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Inchik Jahidih : Wah!~ Sampai macam tu sekali? Takpe... Demi negara tercinta kan? (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Cik Sumaiyah : Mak Sis memang super duper cool!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Inchik Arul : Ada apa dengan Chelsea!~ Haha!~ (^_____^)V