Sunday, May 1, 2011

Oh!!!~ Saya kerasukan!!!~

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Saya pun tak tahu macam boleh terjadi... Saya ada buat benda salah ke? Setahu saya, saya tak ada pulak memuja benda2 yang tak sepatutnya selain ALLAH S.W.T... Sembahyang pun Alhamdulillah, tak pernah tinggal kecuali disebabkan keuzuran... Nak kata sekarang ni saya tengah uzur, belum lagi walaupun sepatutnya due date-nya adalah semalam... Due date? Ah, lantaklah... Seram tau!~ Betul2 menyeramkan bila dah kerasukan ni... Dah tak ingat apa2... Rasa macam blur yang amat!~ Amat pun tak blur macam saya...

Nak tahu macam mana saya boleh kena rasuk? Macam ni ceritanya... Semalam, saya, Cik Nurul, Cik Sima, rakan2 pejabat office dan beberapa orang luar yang saya tak kenali telah menyertai satu game ala2 'Treasure Hunt' di sebuah shopping complex yang tak berapa nak baru... Ala2 gudang terbiar gitu... Macam biasa, game ni memerlukan kitorang semua mencari barang2 dan petunjuk untuk ke check point terakhir... Kalau tak salah saya, ada 6 check point kesemuanya termasuk check point yang terakhir... Ada 10 group yang join game tu dan setiap group ada lebih kurang 5 atau 6 orang ahli... Ada group lelaki, ada group perempuan dan ada group yang lelaki perempuan... Bukan group khunsa atau pondan atau tomboy, tapi group yang ahlinya terdiri daripada kaum Adam dan Hawa...

Berbalik kepada cerita se-benar2nya, group saya antara group yang paling awal sampai ke check point terakhir... Dah sampai tu, kami ditempatkan di satu bilik khas di mana semua akan berkumpul di situ... Bila semua dah ada, kami di jamu dengan makanan yang enak2... Yelah, lepas dah pulun main game tu, mestilah lapar dan haus... Bagi hilang penat sikit... Tiba2 saya rasa macam nak terkucil... Toilet terletak bersebelahan dengan bilik tersebut... Then saya pergilah ke toilet sorang2... Nak takut apa, lampu terpasang, orang pun ramai... Perghhh!~ Berlagak tak hengat!!!~ Oklah, dah melepaskan hajat, saya pun keluar dari toilet tu... Keluar dari toilet, saya rasa semacam... Macam dalam keadaan separuh sedar... Macam blur2... Sepanjang perjalanan menuju ke bilik tu saya rasa macam bukan diri saya...

Bila dah duduk di tempat duduk saya, tiba2 saya bangun lalu menuju ke arah seorang peserta perempuan dan mencekik dia seperti orang yang kerasukan!~ Ok, memang saya sedang kerasukan!!!~ Lepas tu orang yang in charge game tu buat pengumuman supaya semua yang berada di dalam bilik tu keluar... Bila tinggal saya seorang dalam bilik tu, yang peserta2 lelaki ni boleh pulak nak tutup pintu dari luar... Means pintu tu kalau nak ditutup, kena tolak dari luar... Ada la dalam 4 5 orang pserta lelaki yang tolak pintu tu... Woi!~ Takde yang nak rawat saya ke??? Saya yang di dalam ni pun tolak pintu supaya pintu tu terbuka... You know what? Entah dari mana kekuatan datang, saya berjaya kalahkan lelaki2 tu... Bila pintu dah terbuka, saya pun apalagi, melangkahlah ke luar...

Keadaan diri saya semasa kerasukan!~ >_____<


Tiba2 saya terbangun dari sedar... Ya, saya terbangun dari tidur saya!~ Alahai!~ Mimpi tak habis lagi dah bangun... Tension betullah!~ Uhhh!~ Ni nak beritahu sesuatu... Masa saya mimpikan cerita di atas, serius, saya terasa seperti saya di dalam keadaan separuh sedar... Means saya boleh rasakan macam mana rasa dirasuk secara realiti... Sampai sekarang saya dapat rasakannya... Dan apa yang pelik, kenapa tiba2 saya boleh mimpi cerita macam tu? Adakah sebab saya cakap dengan Emak petang semalam, "Emak, tak payahlah beli air kelapa kat pasar malam..." kerana itulah yang akan saya suruh Emak beli pada setiap hari Sabtu... Kalau korang nak tahu, air kelapa ni merupakan penawar bila terjadi kerasukan... Dan adakah disebabkan semalam saya tak minum air kelapa maka saya mimpi saya dirasuk? Uhhh!~ Na'uzubillah!!!~


P/S : Minta dielakkan perkara2 sebegitu... Na'uzubillah...

12 comments:

GaRy™ said... [Reply]

hehehe...nad x cuci kaki sebelum tido ne..lain kali cuci kaki+amek wuduk dulu okeh?

sabrina said... [Reply]

hahaha..buat suspens je...
semngat saya baca...last2,mimpi je....lain kali,amin wuduk ea seblom tdor ea..hahaha

| gad1s s0ypans | said... [Reply]

huhuhu....
ayat atas seyes bangat....
nak jugk smpati....

bila turun makin bawah,upenye mimpi.....
h0how.....
c(:

j0m j0in....

http://gad1ss0ypans.blogspot.com/2011/04/c0ntestdikau-yang-utama-b0nda.html?showComment=1304227277569#c6719155206474212933

Jahidih Saili said... [Reply]

Salam..haha..suspen habiss..
hairan jg, mcmana org kerasukan boleh sedar dia sdg dirasuk..Dah tu, ingat setiap kelakuan sms dirasuk..haha..ish..ish..ish..
lain kali sblm tido, bc ayat kursi dan 3 qul..hehe

s.u.h.a said... [Reply]

ciss, mimpi rupanya. haha

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK GaRy : HuHu!~ WuDu' JaRaNG aMBiL B4 TiDuR... SLaluNYa BaSuH KaKi Je.. (^_____^)V THanKS YaR!~ :D

SiS NaD said... [Reply]

CiK SaBRiNa : HeHe!~ SaJa BuaT CeRiTa GeMPaKSTaRZ!~ :D BaiK, LeN KaLi SiS amiK WuDuK DuLu.. (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK GaDiS SoPaN : HeHe!~ Nak BaGi NaMPaK ReaL KaN... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JaHiDiH : HeHe!~ Tu La PaSaL KaN... SLaluNYa KaLau KeNa RaSuK, TaK iNGaT aPa2 DaH... :D BaiK, NaNTi SiS aMaLKaN ea.. THaNKS YaR!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK SuHa : HeHe!~ MeSTiLa MiMPi... KaLau BeTuL, TaKNaK La SiS... MiNTa D JauHKaN... (^_____^)V

syameem said... [Reply]

adoyai bikin suspen je
cte dh cm real ar

SiS NaD said... [Reply]

HaHa!~ SaJe BiKiN SuSPeN... KaLau TaK MeSTi TaKDe YaNG BaCa... (^_____^)V