Monday, May 2, 2011

Oh!!!~ Jom join Persidangan Blogger!!!~ (^_____^)V

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Seperti yang telah mention-kan di dalam entry ini dalam perenggan terakhir, memang rugi kalau korang tak mempunyai blog... Sebab apa? Sebab dengan blog korang boleh luahkan perasaan lurah dendam yang terbuku di dalam hati korang tu... Tak kisahlah perasaan gembira, sedih, marah, benci atau apa2 je la... Ok, takde kena mengena dengan tajuk entry... See!~ Dengan berblogging jugak korang boleh menjadi tukang karut dalam abad ini... Macam tukang urut karut... Dengan ada blog, korang juga akan berasa bertuah... Kenapa? Jom baca kisah di bawah...

Disebabkan saya mempunyai blog, siang tadi Chedet telah pun menghubungi saya untuk menyertai satu persidangan yang akan dihadiri oleh barisan bloggers ternama dunia seperti Princess Rania ... Princess Rania, ok!~ Huhu!~ Chedet beritahu saya yang persidangan tersebut akan berlangsung pada 15 Jun 2011 di PWTC (Putra World Trade Centre)... 'World Blogger and Social Summit 2011' itu akan berlangsung selama dua hari... Dan ini adalah persidangan kedua selepas 'Asian Bloggers and Social Media Conference' pada tahun lepas... Chedet berkata pada saya, "Kalau anda merupakan seorang blogger yang tegar dan juga peminat fanatik saya, sila hadirkan diri anda... Sebab kami akan membantu penulis blog muda macam anda...". Alamak, macam mana ni? Jemputan dari seorang mantan Perdana Menteri tu... Takkan tak nak pergi pulak.. Adoyai!~ Saya dalam dilema sekrang ini... (-_-)

Ok, tamat sudah cerita mengarut saya itu... Tapi untuk pengetahuan, persidangan tersebut memang akan berlangsung pada tarikh yang telah diberitahu... Tujuan persidangan tersebut diadakan adalah untuk membincangkan perihal Internet dan dunia blog di mana ia akanisu yang diperbincangkan adalah mengenai perkara yang perlu diambil perhatian sebelum menulis blog untuk mengelak kontroversi... Yelah, macam yang kita sedia maklum, banyak kontroversi yang timbul hasil dari penulisan blog oleh bloggres yang terdapat di Malaysia ni... Tak perlulah saya sebutkan contoh sebab saya tahu korang pun tahu apa yang saya tahu... Huhu!~ Takut nanti jadi kontrol besi pulak!~

Selain itu, persidangan tersebut juga akan membantu bloggers muda dalam mengenalpasti apa yang penting di dalam memajukan blog dan cara2 untuk menyampaikan idea2 melalui laman sosial seperti Facebook dan Twitter... (^_____^)V

So kepada bloggers di luar sana, jom kita meriahkan lagi persidangan tersebut pada tarikh dan tempat yang telah dinyatakan... Majulah blog untuk Malaysia!~ 1 Blog 1 Malaysia!!!~ (^_____^)V


P/S : Tak tau la dapat penuhi jemputan Chedet ke tak...

13 comments:

Jahidih Saili said... [Reply]

Salam sis nad.
haha..mmg sntiasa gelak bila baca entri sis nad ni..sy x berbakat menulis mcm ni..
btl kenyataan sis nad pd prggan ptama.hehe..sy sendiri lbh tenang bila ada blog..boleh mengarut tanpa batas..haha
mg sis nad terus maju..

Faris Adli said... [Reply]

pegi je kalau tun M jemput..tapi aku nak tanya betul ke link blog chedet yang kau bagi tu? apa yang aku tahu address blog dia ialah chedet.co.cc

Wan Gerrard said... [Reply]

wow dpt jemputan ea..cmbest je event tu~

josrevalution said... [Reply]

hai sis..cpatnya update blog..hehe..uis..hebat sis nie..siap dgn jmputan dri dr mhthir lagi..dah try masuk blog die nie..fuh..tengok komen2 setiap artikel yg die buat bukan maen bnyak lagi..1 artikel dlm 500 lebih komen..lah..maklum lah kan..tapi syg tmpt folo xder..ok..nanti kita sama2 meriahkan hari tu nanti..
kaspersky mobile security 9 full version

josrevalution said... [Reply]

hai sis..cpatnya update blog..hehe..uis..hebat sis nie..siap dgn jmputan dri dr mhthir lagi..dah try masuk blog die nie..fuh..tengok komen2 setiap artikel yg die buat bukan maen bnyak lagi..1 artikel dlm 500 lebih komen..lah..maklum lah kan..tapi syg tmpt folo xder..ok..nanti kita sama2 meriahkan hari tu nanti..
kaspersky mobile security 9 full version

Far8 budak baik said... [Reply]

wah wahhh..first time aku bace ni..
newbe je ar aku ni..tak tahu..
nk join gak..wehh..
man U kalah kot!! hahaha =p
first time sini

d_LA said... [Reply]

kalo dla pegi mesti blur semacam je..dla ni mmg mdh blur sikit..haha

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JaHiDiH : W'SaLaM... HeHe!~ GeLaK BoLeH, TaPi JanGan LeBoH2 oK... DeNGaN BLoG PuN BoLeH TenaNGKaN KiTa... apa2 PuN, MoGa KaMoo PuN TeRuS MaJu... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK FaRiS : oH!~ SaYa DaH SiLaP LiNK... YaNG SaYa BaGi Tu LiNK ZaMaN ToK KaDuK BeLiau... HuHu!~ THanKS CoZ BeTuLKaN SaYa... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK WaN : HaHa!~ JeMPuTaN D aLaM FaNTaSi La... HuKHuK!~ JoM La KiTa G PSiDaNGaN Tu RaMai2... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JoS : HaHa!~ JeMPuTaN YaNG SaYa SeLaLu aNGaN2KaN La... BuKaN ReaLiTi PuN... TaPi BeLiau MeManG HeBaK!~ <--- PiNJaM PKaTaaN CiK YuYu... JoM KiTa MeRiaHKaN PSiDaNGaN Tu... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK FaRiD : aNDa DaTaNG uNTuK MNGuTuK MaN u Ke? CiT PoDaCiT!~ :S

TaKPe2... Saya PuN NeWBie JuGaK... SaMa2 La KiTa JaDi NeWBie YaNG BJaYa... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK DiLa : LoR... SiS PuN BLuR GaKS!~ HeHe!~ JoM KiTa JaDi BLuR SaMa2... (^_____^)V