Saturday, May 7, 2011

Oh!!!~ Home Alone Part Ty...

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Hmmm... "Lonely, i'm miss lonely...". Ya, saya lonely sekarang ni... Bukan lonely sebab tak ada boyfriend, tapi lonely sebab sekarang ni saya home alone part yang ke sebelas ratus lapan puluh juta... Phewww!~ "Beginilah nasib diriku yang malang, Oh Tuhan...". Asyik kena tinggal dengan family je... Errr... Actually, bukan family sengaja tinggalkan saya tapi ini adalah keputusan saya!~ Huhu!~ Hari ni family balik kampung sebab nak ambil Farah di USIM... Dia tengah cuti semester... Gedik betul nak suruh ambil!~ Huh!~

Sebenarnya saya bukan keseorangan pun sebab Iwan ada... Tapi dia kerja... From 10 to 10... Huh!~ So siang tadi asyik menghadap televisyen sambil berbaring di sofa sambil makan keropok Super Ring kegemaran saya... Sebenarnya saya curi keropok tu dari plastic bag makanan ringan yang Emak beli untuk dimakan dalam perjalanan balik kampung... Hehe!~ Masa Emak nak berangkat, saya cakap pada Emak yang saya ambil keropok tu satu sebab Emak beli dua... (^_____^)V

Nak tahu kenapa saya buat keputusan taknak ikut family balik kampung (?) padahal semalam saya cakap dengan Abah yang saya akan ikut... Sebab pertama adalah kerana saya rasa tak sihat (macam nak demam) gara2 membuat claim malam tadi... Serius masa buat claim tu kepala saya dah start pusing... Dengan kertas2 rujukan bertaburan di lantai... Huh!~ Lepas je siap buat claim, saya menuju ke dapur untuk makan... Sepanjang perjalanan ke dapur tu, badan terhuyung-hayang... Jangan migrain sudah... Saya ni kalau migrain teruk jugak... Pernah sampai kena inject... Pagi tadi bangun tidur, memang badan rasa semacam je... Seram sejuk... Macam nak demam...

Sebab kedua adalah mengenai kerja pejabat office saya yang saya bawa balik... Banyak dan ber-lambak2 dan harus disiapkan segera... Pening kepala... Macam banyak je nak kena settle-kan... Ingat malam ni nak siapkan sambil tengok AF9... AF9??? Huh!~ Terpaksalah tengok sebab dah tak ada hiburan lain lagi kat televisyen... (-_____-")

Sebab ketiga adalah kerana family saya akan balik semula ke Johor pada esok hari... Perghhh!~ Penat tu... Dah la hari Isnin kerja... Kalau saya ikut, mesti kelam kabut... Dengan nak basuh baju, nak iron baju, nak siapkan kerja pejabat office, nak kemas bilik and macam2 lagilah!~ Huh!~

Siang tadi, selepas family bertolak ke Melaka, saya start mengemas rumah... Dari bilik Emak berpindah ke bilik Iwan... Dari bilik Iwan berpindah ke bilik saya... Dari bilik saya berpindah ke ruang tamu... Dari ruang tamu berpindah pulak ke dapur... Ok, memang penat, tapi saya memang suka mengemas... Dan saya lagi feel mengemas kalau tak ada orang kat rumah... Serius!~ Saya tak suka mengemas rumah kalau ada orang di rumah... Taknak me-nunjuk2 pada family yang saya ni rajin... Puihhh!~ Hehe!~

Tiba2 rasa macam nak pekena maggi... Dah lama kot tak makan maggi... Dan of course la maggi perisa kari yang menjadi my favourite flavour... Dan maggi buatan saya adalah yang terbaik!~ Diakui oleh saya sendiri... Hehe!~


P/S : Nasib baiklah suara orang mengaji Al-Quran di surau jelas kedengaran... Kalau tidak, sunyilah hidup saya... Sambil2 kumpul pahala... (^_____^)V

14 comments:

Chegu Zubir said... [Reply]

sunyi????im here...hehehee..nak ambil adik angkat emoticon tu ek...hehehe

SiS NaD said... [Reply]

HeHe!~ BLoG DaN BLoGGeRS La PeNeMaN SaYa... (^_____^)V

Sham said... [Reply]

moral dia jangan bawa balik kerja...;P

SiS NaD said... [Reply]

TeRPaKSa La SeBaB Di PeJaBat oFFiCe MeManG TaK aDa MaSa NaK BuaT... HaRi2 PuN KeRJa LuaR... (-_-)

Chegu Zubir said... [Reply]

kerja luar ke ponteng kak???hahahhaa

d_LA said... [Reply]

mak aihhhh, ciannye smpai kene bwk blk keje, xde orang lak tu..pdhal dla pun salu gak camtu..haha..take care ye nad..naseb bek ada blog xla boring kan..

Bigdaddyz said... [Reply]

kalau sunyi....mudah jer kawin cepat ,tak la sunyi lagi....

Far8 budak baik said... [Reply]

tu ar sape suroh tak sihat..
kan tak ley ikut tu..
pdn muka hahaha =p

mIsSz said... [Reply]

eee... ko ni sejak bile suka mengemas... aku yg jd mangsa ko tuk kemas rumah tu adelah....~huh~

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK ZuBiR : HaMBoi!~ Tak SaYanG MuLuT ea DeQ No... HeHe!~ KiJe LuaR La... SeRiuS!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK DiLa : TeRPaKSa La BaWaK BaLiK KeRJa.. HuHu!~ Tu La.. BLoG La PNeMaN SeTia.. (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

BiGDaDDY : Waa!~ MeManG Nak KaWeN... TaPi JoDoH TaK SaMPai LaGi.. HuHu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK FaR8 : HamBoi!~ Nak KeNa Ni eJeK2 SiS... TaKpe2, aRi SeMaLam aRi SiS, LuSa aRi FaR8 LakS!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK WaNi aDiKKu : SaDaP La Ko!~ Tu PuN SeBaB aKu SuRuH... Lau TaK, JanGan HaRaP La... (^_____^)V