Sunday, April 17, 2011

Oh!!!~ Blog saya dikutuk???

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Ok, seperti yang telah nyatakan di sebuah blog pada hujung bulan lepas, saya ingin melakukan pengubahsuaian  terhadap blog saya... Setelah mengambil masa selama hampir 3 minggu dok main fikir masak2, saya dengan nekadnya ingin melakukan pengubahsuaian yang lebih menjurus kepada pembaharuan terhadap blog saya ini... Ya, saya telah nekad untuk membuat pembaharuan... Pembaharuan terhadap diari umum saya... Hehe!~ Pengubahsuaian ini bukan kerana kutukan2 atau kritikan2 pedas oleh Adlin Aman Ramli, tapi kerana pembaca dan pengunjung setia blog saya seperti Cik Rahmah Samshi, Cik Nurul Fazdasima, Cik Sima Norani, adik2 saya iaitu Cik Nur Sazwani dan Cik Farah Ain... Supaya blog saya tak menjadi seberat 180kg semasa di loading... Dan supaya pembaca setia blog saya tak berasa bosan dengan header lama saya...

Antara pengubahsuaian yang saya lakukan adalah :
  • Mengubah header blog saya... Setakat ini, saya telah menggunakan 3 header...
 Header pertama...

Header ketiga iaitu header sekarang...

  • Membuang ruangan 'Shoutmix' a.k.a ruangan chat yang terdapat di bottom of my blog... Saya menyahut seruan Abg Ben Ashaari,  Cik Yuyu Zulaikha untuk melenyapkan ruangan tersebut...
  • Saya akan me-remove 'Islamic Tik Tok' saya sebab saya percaya di setiap PC dan laptop yang korang gunakan ada tertera jam digital di bahagian bawah skrin PC atau laptop korang...
  • Men-delete semua gambar yang terdapat di sidebar blog saya... Rasa macam banyak pulak... Hehe!~ Cukuplah dengan gambar di header dan di entries yang saya hasilkan...
 Our world...

 On my beloved cousin's wed...


Kalau korang perasan, sebelum ini saya pernah meletakkan dua widgets sebagai penyeri blog saya... Tapi saya telah me-remove-kan widgets tersebut setelah tak sampai sebulan 'mereka' berumah di blog saya... Bagi followers baru, may be korang tak tahu... Kalau nak tahu, sila klik SINI ... Lagi satu widget adalah 'Islamic Quote'...

Setakat ini, itu sahaja pembaharuan dari saya... Tak tahulah kalau2 lepas ni saya nak buat pembaharuan lagi... Just wait and see... (^_____^)V


P/S : Blog saya belum mendapat kutukan atau kritikan pedas lagi... Harap maklum!~ (^_____^)V

24 comments:

Nur Liyana said... [Reply]

heehe,,yana pun takde shoutbox,,heheheh

yana takde header..... kah3.....

mcm ni lah said... [Reply]

gambar header yang no 1 tu alih kat header no3 lagi cantik,. saye suka gambar yg kt header no1 tapi saye suka design header yg no3

SiS NaD said... [Reply]

CiK LiYaNa : TaKDe HeaDeR? MSTi aGi RiNGaNKaN BLoG YaNa... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCiK MacaM Ni LaH : eRR... THanKS 4 D iDea... NaNTi SaYeR CuBeR MaNiPuLaTe!~ (^_____^)V

puanbee said... [Reply]

http://puanbee.com/segmen-bersama-puanbee-com-review-blog/

nak lagi bagus jom singgah blog akk dan baca bahagian segemn revie puanbee ...banyak ilmu untuk jadikan blog terbaik :)

tp akk tk boleh buang shoutmix heee

Henry Zackery said... [Reply]

sy bg cadangan sket lg leh ?? ada lg widget yg x sepatutnya diisi.. jgn marah ye.. sy nk tolong awk je :)

Kenapa Mereka Bersalah ?

Salfiza said... [Reply]

bagus2...blog awak mmg ringan je...cepat je loading. ape rahsia?kihkih

fazdasima said... [Reply]

saya lagi ar tak faham apekah benda2 tu sume.. hehehehe.. saya pun belum timbang lagi blog awak berat ke ringan.. kih kih kih..

josrevalution said... [Reply]

salam...ringan vlog nie..kalo berat dalam lingkungan 100kb ke bawah itu ok lagi tapi kalo dah lebih..fuhh..itu memang membuatkan blog kita hanya disinggah aje..tapi blog chantek skg nie..bukan lagi ringan tapi dah terlalu ringan..so..sy sarankan disini supaya kotak shotbox perlu ada bagi setiap blogger..ini kerana kotak ini memainkan peranan yg penting sekali dalam membinah sesebuah blog yg frenli..hehe..tapi jgn lah mrah sebab ini hanya 1 cdangan aje..

kisah bapak dan anak daranya bedah

Avast AntiVirus 4.8 PROFESIONAL Full + Life Time Key

FARISZ@AZ.Com said... [Reply]

Salam.
mungkin membuat scrol untuk bloglist dan archive serta membuat readmore akan membantu mengurangkan berat blog (^_^)

nur ikhyar dee said... [Reply]

wah wah bagusnya...ramai yang memberi tips...ok dah nie.CHaNTeQ dah nie!

^_^

MamaEma said... [Reply]

kutukan yang membina....

Gades Merah Jambu said... [Reply]

singgah sini..
nice blog sis..
like it!
simple ja ^__^

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK HeNRY : LeH Tau TaK WiDGeT aPeR? CaDaNGan aNDa Tak HabiS... HuHu!~

SiS NaD said... [Reply]

CiK SaLFiZa : RaHSiaNYa aDaLaH 'BiaRLaH RaHSia'... HeHe!~ THanKS DeaR!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK NuRuL : TaKPe2... T KiTeR TiMBaNG KaT PeJaBaT oFFiCe SeSaMeR ea... HiKhIK!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JoS : THaNKS aTaS CaDaNGaN KaMoo... SaYeR aKaN PTiMBaNGKan MNGeNai SHouTBoX Tu... HuHu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

InCHiK FaRiSZ : SaYeR MeManG TRiNGiN NaK BuaT 'ReaD MoRe' TaPi TaK Tau CaRaNYa... HuHu!~ T_____T

SiS NaD said... [Reply]

CiK iKHYaR Dee : HeHe!~ THanKS DeaR... Kamoo PuN BLeH CuBa TiPS YaNG D BeRi... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

PuaN MaMaeMa : YeZZa!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK PiNKY : THaNKS DeaR!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

PuaN Bee : oK KaK.. NaNti SaYeR TeRJaH... HeHe!~ THaNKS YaR!~ (^_____^)V

storyfromme said... [Reply]

sape yang kutuk tu?

SiS NaD said... [Reply]

CiK SToRy : TaKDe SaPeR2 DeaR... DuLoo2 Je... HeHe!~ (^_____^)V