Friday, April 29, 2011

Oh!!!~ Bapak mengantuk!!!~

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Oh, rindunya nak berblogging!!!~ Dah beberapa hari tinggalkan dunia blog (padahal baru 2 hari)... Huhu!~ Ni semua lantaran dari kesibukan mengejar target duit kahwin... Kerja, kerja, dan kerja... Uhhh!~ Penat sangat2 samapaikan tak ada masa nak buat entry baru... Balik2 kerja (around 3 o'clock sampai rumah), bersihkan diri, sembahyang Zohor dan terus 'boom'!~ Eh, bukan ada benda meletup tapi tu adalah sound effect semasa menghempaskan diri ke atas tilam empuk dan bantal lembut di katil... Huhu!~ Serius, balik kerja sangat2 mengantuk, ok!~ Mata terasa berat yang amat... Then saya akan tidur selama 15 jam 14 saat... Puihhh!~ "Nampok beno menipunye...", kata Usop Wilcha... Takde la sampai 15 jam... Paling lama pun selama 2 jam je...

Tapi masa hari Isnin hari tu, boleh pulak terlajak tidur sampai pukul 6:30 petang... Apalagi, kelam-kabutlah buat itu ini... Mana nak basuh baju, nak mandi, nak sembahyang Asar, nak iron baju, nak buat kerja pejabat office... Uhhh!~ Dan hari itu saya menjadi sedikit gila disebabkan kejadian terlajak tidur... Disebabkan taknak terlajak 'perahu boleh di undur,, terlajak kata buruk padahnya' tidur lagi, hari2 seterusnya saya telah set alarm jam di handphone tak berapa canggih saya kepada pukul 4:30 petang paling awal dan 5 petang paling lewat untuk bangun... Oklah tu, area2 Asar... Tak putus uratkan kalau bangun setengah jam lebih lewat dari waktu Asar? Hehe!~

Ingatkan kalau dah tidur petang, malam akan jadi segar bugar bak ikan2 yang baru dinaikkan ke jeti... Tapi tidak!!!~ Tidak, ok!!!~ Uhhh!~ Seawal jam 9:30 malam, mata akan merasa bagai digam oleh gam badak gajah... Gila, gila dan gila!!!~ Apakah diri dan badan ini tak cukup berehat pada petang hari? Apa masalahnya ni? Nak taknak, jam 10 malam saya akan masuk tidur.. Itu yang paling awallah sebab taknak miss cerita berepisod seperti 'Asmara 2' dan 'Juvana'... Paling lewat pun jam 10:30 malam sebab taknak miss cerita 'Awan Dania 3'... Sambil2 tengok cerita favourite, sambil2 buat kerja pejabat office... Jangan cakaplah pasal keberatan mata... Rasa2nya ada jugaklah seberat 123kg... 3 kali ganda dari berat diri saya!~ Uhhh!~

 Tahun 2009... (^_____^)V

 Tahun 2011... Gaya tidur juga berubah selari dengan peredaran zaman... Ok, memang tak ada kena mengana!~ (-_-")
P/S : Bila mengantuk menguasai diri, di mana2 sahaja diri ini bisa tidur...


Ok, untuk makluman semua, saya bukan pekerja yang suka curi tulang... Saya akan tidur waktu rehat bila berada di pejabat office... Gila ke nak tidur pada waktu bekerja? Tak pasal2 nanti kena fire dengan Ultraman ketua!~ Taknak saya... Dah la sekarang susah nak cari kerja yang berkenan di hati...


P/S : Sesungguhnya tidur itu adalah satu nikmat yang dikurniakan ALLAH S.W.T.... Maka, manfaatkanlah ianya se-baik2-nya...

12 comments:

MamaEma said... [Reply]

kalau akak...tk tahan ngantuk sangat akak tidur kat meja sendiri jer...huhuhu

Anis Zafirah said... [Reply]

tidur jelah sis, sebab x de ubat mengantuk selain tido, haha :)

SiS NaD said... [Reply]

PuaN MaMaeMa : HeHe!~ SaYa PuN TiDuR KaT MeJa SeNDiRi... TaPi WaKTu LuNCH Je La... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK aNiS : Tu La PaSaL... TaPi TiDuR Tu MeManG SaTu NiKMaT... (^_____^)V

Henry Zackery said... [Reply]

jgn tido lame sgt ye :)

Payudara kecil ?? Aku Boleh Tolong Besarkan

Sham said... [Reply]

perghhh baik punya lentoq...har har haru...

nelly said... [Reply]

sempat ya ~

josrevalution said... [Reply]

salam..sis nad..perasan x baru hrinie lempar komen kat blog nie??..hehe..alah..kalo pasai mengantuk tu..jgnlah di paksa sngat nanti mmbawa pada plak..ambil lah cuti dulu baru keje yer...opss..blog sis nie dah terlalu ringan..bleh lah letak chat box..hehe...

10 lagu top masa kini part 3

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK HeNRY : TaK La...BoLeH BaHaYaKaN KeSiHaTaN KaLau TiDuR LaMa2... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK SHaM : HaHaHaHaMPeH Je KaN... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK NeLLY : KaLau TaK SeMPaT PuN aKaN Di SeMPaT2KaN... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JoS : SaLaM GaKS... HaHa!~ Tu LaH aKTiViTi SiS Di WaKTu LuNCH... DaH RiNGaN Ye? oK2, aKaN SiS PTiMBaNGKaN... THaNKS YaR!~ (^_____^)V