Thursday, March 3, 2011

Oh!!!~ Segmen tembak menembak diri sendiri...

Haha!~ Join segmen lagi... Tapi bukan oleh Abang Ben Ashaari... Kali oleh seorang gadis kiut miut iaitu Cik Liyarnalin ... Alang2 tak boleh tidur ni, baik join segmen dia... Tahu pasal segmen ni pun dari Cik Ziema... Ngee!~ Kalau tak boleh tidur, saya suka baca entry2 kat blog orang, dan entry kat blog Cik Ziema menarik perhatian saya... Hehe!~

Segmen ni bukan la sebuah pertandingan, so takde hadiah yang diperuntukkan... Melalui segmen ni, kita kena senaraikan 10 tabiat cela lagi puaka yang ada pada diri kita... Cela ke? Huhu!~ Nak join, klik je sini ---> Tembak Menembak...Cakap banyak pun tak guna, meh tengok tabiat cela lagi puaka yang ada diri saya ni...

  • Kalau ber'dating'an dengan lelaki, saya akan tengok baju dan seluar dorang... Renyuk ke tak... Haha!~ Ni dah kira macam habit dah ni... And it's a must, ok!~ Haha!~ So, awas kepada lelaki yang nak dating dengan saya...
  • Saya suka seksa binatang kecik!~ Macam semut lagi2 kalau semut mayat... Semut mayat tu semut halus yang berbau busuk macam tapir tu... Saya akan ambil tisu dan tekan semut tu dengan tisu tu guna jari telunjuk saya... Saya terpaksa lapik jari telunjuk saya dengan tisu sebab semut tu busuk!~ Haha!~ Mati ko!~
  • Saya kalau tengok tv, ada satu habit yang akan saya buat... Nak tahu apa? Hmm... Malu pulak nak beritahu... Hmm... Saya suka cabut bulu ketiak!~ Haha!~ Sebab tu ketiak saya bersih tanpa cela walaupun habit ni adalah habit yang cela tahap puaka... Hahahahaha!~
  • Lagi satu habit saya masa tengok tv, saya suka kopek kuli bibir... Biar hilang semua kulit bibir... Senang cerita biar sampai takde kulit bibir langsung...
  • Tak tahulah nak cakap ni habit cela ke tak, tapi saya kalau berada di atas jalanraya (tak kira la dalam kereta ke, dalam van ke, dalam bas ke, atas motor ke), saya suka tengok nombor plat kenderaan yang lalu lalang dan akan menghitung nombor2 yang ada pada plat kenderaan yang lalu lalang tu... Dah jadi habit sejak sekolah menengah lagi... Walla!~
  • Saya kalau tidur, suka selubung... Selubung habis sampai tak nampak susuk tubuh saya, even sehelai rambut pun... Ada orang kata tak elok tidur selubung... Betul ke? Rumet saya masa matrik dan masa U sedia maklum akan tabiat saya ni... Huhu!~
  • Saya tak suka minum susu!~ Dan tak suka sangat minuman manis!~ Minuman kegemaran saya adalah air suam a.k.a air kosong a.k.a air jarang a.k.a air masak... Kalau minum kat kedai mamak or warung, saya prefer air kosong... Dan kalau pergi rumah saudara, dorang secara automatik akan sediakan ari suam untuk saya... Cayala sedara!~ Tapi bukan ke ni sesuatu yang baik? Haha!~
  • Saya cepat emo!~ Kadang2 orang  yang tak cari pasal dengan saya pun boleh jadi mangsa... Saya akan emo bila fikirkan perkara yang menyakitkan hati, lagi2 mengenai masalah cinta... Memang tak boleh handle la kalau dah fikirkan perkara tu, mesti ada yang jadi mangsa 'serangan' hendap saya, walaupun orang tu takde kena mengena langsung dengan perkara tersebut... Selalunya lelaki yang akan jadi mangsa... Hahahahahaha!~
  • Saya suka 'usik' mengusik muka saya... Kalau ada biji2 kat muka ni, siaplah!~ Confirm tangan ni akan gatal nak usik... Habis rosak hidung saya... Err... Apa kena mengena dengan hidung? Hmm... (-_-")
  • Last sekali, saya seorang yang busy body... Lagi2 dengan orang yang saya sayang... Menjadi tabiat saya untuk menjenguk facebook or laman web sosial yang si dia ada untuk mengetahui apa yang dia buat dan post... Setiap kali online, memang akan menyinggah la jawabnya... Haha!~
  • Nak tambah lagi... Sebelum saya tidur a.k.a melelapkan mata, saya akan ambil bantal busuk saya dan hidu bau dia... Sedut dalam2 macam orang ketagih!~ Best gila, ok!~ Saya sayangkan bantal busuk saya, sampaikan family saya asik mengusik saya dengan mengatakan yang dorang akan buang bantal busuk saya... Nooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~
    Sekian saja la tabiat cela lagi puaka yang ada pada saya yang dapat saya ketengahkan...


    P/S : Jangan ingat orang secantik bahasa saya tak ada tabiat cela lagi puaka... Huhu!~


    4 comments:

    yarn liyarnalin said... [Reply]

    hye ,, yarn dtg usha (: yarn juga cpt emo and tukang kopek bibir sejak azali . huhu . thanks join sis nad .

    SiS NaD said... [Reply]

    MoST WeLCoMe DeaR... JoM KiTeR TeRJaH TaBiaT CeLa oRaNG LeN... (^_____^)V

    bro a'maL said... [Reply]

    gile puaka niyang rapik nih

    SiS NaD said... [Reply]

    uiKS!~ aPSaL LaKS? TaKDe KNe NGeNa... :s