Tuesday, March 29, 2011

Oh!!!~ Abah pun membuat kejutan!!!~

Abahku pulang dari kerja
Abahku beli sebuah kereta
kereta Saga warna merah
Boleh ku bawa pergi ronda
Pon 9x
Kereta Saga Abahku berbunyi
Amir dan Aiman mari naik
Boleh akak bawa jumpa awek


 Abah da kereta barunya... (^_____^)V


Ini adalah kenyataan ok... Peristiwa ni berlaku semalam... Rangkap pertama tu adalah kenyataan... Rangkap kedua akan saya jadikan kenyataan bila Amir dan Aiman dah habis sekolah... Haha!~

Nak dijadikan cerita, semalam masa saya nak solat Zohor, saya ternampak Abah yang baru pulang dari kerja... Tapi masa saya ambil air sembahyang, saya ada dengar orang bermain dengan kunci kereta... Sekejap orang tu tekan untuk buka pintu, "Tit.. Tit...", sekejap orang tu tekan untuk kunci pintu, "Tit...". Saya pun buat bodohlah... Then bila dah nampak Abah melalui tingkap bilik saya, saya pun memandang ke arah garaj kereta yang menempatkan kereta besar gedabak Abah saya, sambil memakai telekung... Tapi saya terkejut... Terkejut sangat2 macam culture shock gitu!!!~ Kat garaj tu takde kereta kereta besar gedabak Abah, tapi ada sebuah kereta jenama Saga yang mengambil alih... 

Ok, Abah beli kereta baru... Dah lama Abah nak beli kereta baru... Dah pasang niat dah sebab kereta Proton Saga model lama milik Abah selalu sakit2... Orang kata kalau dah pasang niat, kena laksanakan... Hehe!~ Pagi tadi masa nak mandi, baru saya nampak kereta besar gedabak Abah tu... Ingatkan Abah dah jual, nasib baik tak... Kalau Abah jual, macam mana kami nak balik kampung masa Hari Raya nanti? Adik beradik saya ramai woo!~ Hai, makin bertambahlah kereta Abah... Rasa2nya 10 tahun akan datang, deretan garaj belakang rumah saya ni akan dipenuhi dengan kereta family saya je... Huhu!~


P/S : Cuba teka, sekarang Abah saya ada berapa jibik kereta? Haha!~ (^_____^)V

28 comments:

cEmpAkA BirU said... [Reply]

tigaaaa...

1. kereta besar gedabak
2. Kereta saga
3. Kereta sorong

Yeaaaa

SiS NaD said... [Reply]

BuKaN KeTe SoRoNG La DeaR... KeTe MaiNaN... HiKHiK!~ (^_____^)V

storyfromme said... [Reply]

wow,kete baru tu.

Abang Zam said... [Reply]

oh..kereta baru?
nice..mesti ada 2..1 lama, 1 baru
hahaha

baca lah kalau sudi, sedihnye kalau dah letak link tapi tak baca : Mendidih Bersama : Nizam Kaki Clubbing

SiS NaD said... [Reply]

CiK FaD : HeHe!~ BaRu TaK BaRu SaNGaT La... DaH aMai YaNG Kai KeTe CaMTu... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK ZaM : HaHa!~ PaNDaiNYeR MeNeKa... (^_____^)V aNDa SaLaH... SiLa CuBeR LaGi!~ :D

aizamia3 said... [Reply]

wah.. nak tumpang.. nak tumpang..

sabenazakey said... [Reply]

kesian kereta yang sering sakit tu,.!

MamaEma said... [Reply]

murah rezeki.....

SiS NaD said... [Reply]

CiK SaBeNa : Tau TaKpe... TaPi JaNGan RiSau, KeTe Tu MaSiH D DaLam siMPaNaN... HeHe!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

PuaN MaMaeMa : aLhaMDuLiLLaH... (^_____^)V

yangbaik said... [Reply]

wah!... dah beli keter baru ... saya suke... tapi saya tak tau dah berapa jibik keter yang ayah ada.. huk3

Cikin said... [Reply]

nak laa kereta baru tu . boleh ? haha .

Rahmad said... [Reply]

ada 3 jibik kereta..
nice entry..
follow your blog..

SiS NaD said... [Reply]

CiK CiKiN : BoLeH2... BoLeH TuMPaNG Je... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK RaHMaD : HeHe!~ CLaP3 4 u!~ THaNKS!~ (^_____^)V

Henry Zackery said... [Reply]

boleh la bawak sy jalan2 naek kete baru :)

Ringan ringan

Adzriel AB said... [Reply]

hubby akak dah tukar kereta kali ke 10. abah dah berapa kali? kalau lebih bagitau akak cepat.

nur said... [Reply]

Baru nk teka 3 bijik gak.. Rupenye da ada org teka.. Bestla ada kete baru!!

Kak Sam said... [Reply]

Assalamulaikum..
Terima kasih sudi singgah my homework. Abah ada 2 jibik keta kut.

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK HeNRY : BoLeH2!~ NaNTi SaYeR GTau aBaH SaYeR... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

PuaN aDZRieL : Haha!~ aBaH SaYeR BaRu KeTiGa Je KaK... TaK PaT CeLeN HuBBy aKaK... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK NuR : HeHe!~ NiCe TRY!~ TaPi Tu BKaN KeTe SiS La... HuHu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

KaK SaM : W'SaLaM KaK... MoST WeLCoMe KaK... SaLaH KaK... CuBeR aGi Ye...(^____^)V

Wan Gerrard said... [Reply]

err banyak nyer keta..xnak jual 3 singgit? :P

SiS NaD said... [Reply]

HaHa!~ 3 SePoSeN Je... BMiNaT? (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK aiZaMia : JoM La TuMPaNG... T SaYeR aMiK KaT uMaH ea... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

PuaN YaNGBaiK : KeTe abaH SaYeR La... HuHu!~ (^_____^)V