Saturday, May 5, 2012

Oh!!! Buku terbaik abad ini...

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Untuk kali kedua, saya mahu membuat ulasan mengenai sebuah buku... Buku yang mengandungi unsur2 Islamik... Saya yakin dan yakin, bila nampak sahaja perkataan Islamik, mesti ramai yang menganggap buku itu membosankan... Hello peeps, don't judge a book by it's cover, ok! Buku yang ingin saya promosikan ini bukanlah buku Islamik sembarangan... Tidak membosankan! Itu saya jamin...

Buku yang saya maksudkan adalah 'Srikandi2 Yang Benar' terbitan PTS Litera Utama... Buku tulisan Zahiruddin Zabidi tersebut mengisahkan mengenai tiga srikandi Islam yang sangat ada hibungkaitnya dengan Rasulullah SAW iaitu ibu Baginda, Aminah, anak Baginda, Fatimah dan stikandi terulung iaitu Rabiatul Adawiyah...

Pendekatan yang digunakan oleh Zahiruddin Zabidi adalah sperti gaya penulisan novel... Serius! Macam membaca sebuah novel... Jadi tidak bosan ketika membacanya... Itu merupakan salah satu faktor supaya anda mendapatkan buku tersebut... Ayat2 yang digunakan tidak begitu puitis dan sangat mudah difahami... Banyak dialog yang digunakan, seperti di dalam novel...



P/S : Dapatkanlah sementara stok masih ada! (^_____^)V

6 comments:

specky girl said... [Reply]

dah baca..memang best buku ni..=)

♔Lady Ainaa♔ said... [Reply]

mcm best jew... teringin nk bace tp huaaaa, ena ni jenis mls nk bace...

Anonymous said... [Reply]

heart:

harap2 srikandi mengikut segala contoh yang ada pada buku tu... bukan sekadar angan2 je..

SiS NaD said... [Reply]

Specky Girl ---> Bestkan sebab cara penyampaian tak membosankan... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Ainaa ---> Sis pun jenis malas membaca juga... Sampai hari ini, belum 'khatam'2 lagi baca buku tu... Huhu! (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Heart ---> InsyaAllah... Sedang mencuba menjadi muslimah yang terbaik.... (^_____^)V