Friday, August 26, 2011

Oh!!!~ Dugaan seminggu Lailatul Qadar!~

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Sudah seminggu saya tak berkesempatan untuk meng'update' blog saya... Bukan tidak punya masa, tapi tahap kesihatan yang teruk sangat membataskan pergerakan saya... Seminggu saya terlantar... Entah tak tahu mana silapnya saya diduga pada bulan mulia ini... Lailatul qadar pun saya tak sempat nak rasai... Sedih!~ Di bawah ini rentetan kisah hidup saya selama seminggu yang lepas...

20 OGOS 2011

"Selamat Hari Lahir, Emak!~" Hari tersebut saya terpaksa bekerja untuk menggantikan cuti raya yang diberikan oleh pihak atasan... Pada hari yang sama juga famili saya sibuk membeli belah keperluan raya tanpa saya... Keadaan di dalam pejabat office sangat sejuk (!) sampaikan sweater Manchester United yang membaluti tubuh saya pun tidak bisa menghangatkan tubuh saya yang kurus ini... Mungkin bila dipeluk oleh Rooney, Scholes atau Fabregas baru hilang kesejukan yang melanda... Sampai menggigil jari jemari ni semasa membuat kerja (walaupun sudah mengenakan sweater Manchester United!~). Waktu balik kerja, sampai di rumah, terus baring sebab badan rasa tak larat yang amat... Jam 6:45 petang baru bangun untuk sembahyang Asar dan menunggu iftar...

21 OGOS 2011

Badan sudah rasa lain macam sewaktu bangun pagi... Semasa bersahur, masih larat lagi... Semasa Emak membuat biskut Cornflakes madu, saya mengajak Emak untuk teman saya membeli baju raya di @-Mart tetapi Emak mengajak pergi ke Plaza Angsana dahulu... Disebabkan itu, saya decide untuk membeli baju raya di Plaza Angsana sahaja... Dalam pada tak larat tu, masih sempat nak berjalan!~ Semasa di Plaza Angsana pun jalan sudah terhuyung-hayang... Serius!~ Cik Nurul pula kata nak datang hantar baju dan tudung... Sempat jumpa dia sekejap sahaja...

22 OGOS 2011

Abah kejut untuk bersahur... 5 minit selepas Abah kejut, saya berjalan ke ruang makan dan cakap pada Emak, "Emak, orang tak puasa hari ini... Tak larat... Orang tak pergi kerja juga...". Abah dengan nada terkejut bertanya, "Kenapa, demam ke?". Saya yang tidak larat terus berlalu masuk ke dalam bilik dan sambung tidur... Sebelum tidur, saya mesej pada Kak Su mengatakan yang saya tidak kerja... Seharian saya terlantar di atas katil... Tak mampu nak buat apa2...

23 OGOS 2011

Bersahur... Melaratkan diri untuk ke pejabat office sebab buat keputusan untuk ke klinik... Sebelum keluar dari pejabat office, muntah sebanyak dua kali di tandas... Tidak berpuasa lagi... Mula risau sebab kalau ikutkan saya akan didatangi keuzuran sebanyak dua kali pada bulan ini iaitu pada awal dan akhir Ramadhan... Nanti banyak hari pula nak kena ganti... Sampai di klinik, macam biasa saya beri salam pada doktor dan doktor bertanyakan sakit saya... Sempat ber-bual2 seketika dengan doktor yang sangat baik hati itu...

Sampai di rumah, teringin makan maggi... Potong lada merah, lobak dan sayur sawi... Tapi lepas dah potong, terus tinggalkan sayur2 sebab sangat2 tak larat... Petang bila bangun, tengok sayur2 tu masih ada lalu memasukkan sayur2 yang sudah dipotong ke dalam peti ais... Ingat nak buat maggi malam tu, tapi tak jadi...

24 OGOS 2011

Bersahur... Emak buat nasi goreng... Tengok sayur2 dalam nasi goreng, macam kenal... Pergi tengok di peti ais, sayur2 saya sudah tiada... Sedih sangat!~ Sedih sebab membayangkan keadaan saya semasa memotong sayur2 tersebut...

Masih berdegil untuk ke pejabat office... Masih kerja luar lagi... Teman Kak Su pergi Giant sebab dia nak beli botol susu Sarah... Rasa badan sudah semakin sihat... Alhamdulillah... Sampai di rumah, buat maggi, makan maggi, makan ubat, tidur...

25 OGOS 2011

Bersahur... Tapi badan sudah rasa lain macam... Panas semacam... Semasa ber-siap2 untuk ke pejabat office, rasa pening sangat2 kepala ni... Macam biasa, lepas bersiap, terlentuk sekejap di sofa sementara menunggu Kak Su... Di pejabat office, pada mulanya masih larat... Tapi lama-kelamaan, kepala menjadi berat... Macam biasa, kepala terlentuk di atas meja sambil membuat kerja... Membuat pengiraan akaun sangat meletihkan kepala!~ Jam 11 pagi, baru keluar dari pejabat office dengan dua beg... Satu beg tangan, satu lagi beg yang penuh berisi dengan kerepek2 yang dipesan dari kawan2 pejabat office... (^_____^)V

26 OGOS 2011

Doakan saya semakin sihat ya!~ (^_____^)V

Setelah seminggu tanpa pengawasan... (^_____^)V


P/S : Sesungguhnya sakit itu adalah penghapus dosa2 kecil... Tetapi Allah suka mukmin yang sihat tubuh badannya... (^_____^)V

6 comments:

alin said... [Reply]

cepat sembuh ye..rehat byk2 tau..

selamat hari raya =)


coretan terbaru; mood raya

senyumSOYA said... [Reply]

semoga diberi kesihatan..insyaALLAH..

salam lebaran..maaf zahir & batin..^^”

::Cik Pija:: said... [Reply]

sakit tu kan kifarah dosa.

syafakillah, :)

SiS NaD said... [Reply]

Cik Alin : Hehe!~ Thanks dear!~ Selamat Hari Raya.. (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Cik Soya : Thanks!~ Salam Lebaran... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Cik Pija : U r rite.. Thanks!~ (^_____^)V