Sunday, April 10, 2011

Oh!!!~ Kesan dari kursus!~

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Ok, seperti yang sedia maklum, petang semalam saya keluar dengan adik saya... Menuju ke pasaraya @-Mart dengan niat untuk membeli kasut... Kenapa kasut??? Sebab saya memerlukan kasut yang menutup keseluruhan kaki putih melepak saya ini kerana tuntutan kerja... Err... Actually, tugas saya di Jabatan Perangkaan menuntut saya untuk membuat kerja luar kerana saya kini berada di bawah projek Banci Ekonomi... Kena serbu ke kedai2, restoran2, syarikat2 dan semua premis yang berdaftar under Suruhanjaya Syarikat Malaysia... So nak taknak, kenalah beli kasut tutup sebab semua kasut2 yang saya ada sekarang ni adalah kasut yang mendedahkan aurat terdedah... Actually, dah lama dah aim kasut tu tapi disebabkan masa saya pergi minggu lepas saiz yang diingini tak ada, maka saya mencuba nasib pada petang semalam... Dan ALHAMDULILLAH,  saiz yang saya ingini ada dan muat untuk kaki comel saya ni... Huhu!~ Walaupun murah, saya selesa bila memakainya... RM15 je... (^_____^)V

Cuba teka saiz berapa...Hehe!~


Ok2... Nak sentuh tajuk untuk entry ini... Kesan daripada kursus yang saya hadiri 3 hari... Nak tahu apa kesannya? Uhh!~ Kesannya amat dalam sehingga meninggalkan parut... Huhu!~ Yang pertama, saya terpaksa basuh baju2 saya yang ber-lambak2 yang saya laramkan sepanjang kursus tersebut... Phewww!~ Dah la basuh guna tangan... Penat tau!~ Kalau nak tahu, saya basuh baju sendiri dan tak pernah basuh baju saya guna mesin basuh... Pelik bin Ajaib tak? Hehe!~ Dah terbiasa sejak sambung belajar...

Inilah baju2 yang saya pakai sepanjang kursus...


Kesan kedua adalah, saya terpaksa melipat baju2 yang saya laramkan sepanjang kursus berlangsung + baju2 yang telah dibasuh dan ditinggalkan tanpa berlipat sebelum saya pergi kursus... Tak sempat nak lipat baju2 yang di basuh pada hari Selasa sebab hari Rabu dah kena pergi kursus... Huhu!~

 Baju kurung = 6 helai... T-Shirt = 4 helai... Seluar = 3 helai... Inner = 2 helai... Kain inside = 3 helai... Selendang = 1 helai... Tudung = 2 helai... Sila totalkan sendiri... (^_____^)V

Tadaa!~ (^_____^)V



Kesan ketiga adalah, anak patung saya hilang!~ Huh!~ Puas saya mencari di setiap pelusuk dunia dan di setiap penjuru negeri Johor... Siap pakai kanta pembesar lagi untuk mencari di setiap lubang cacing yang ada di belakang rumah... Huh!~ Tak pasal2 saya jadi macam orang minyak yang mengamuk sebab tak dapat cari perempuan untuk dijadikan mangsa... Pantang betullah saya kalau ada yang mengusik barang2 saya... Tapi tadi selepas selesai melipat baju2, baru saya jumpa dengan patung tu... Ada di bawah katil Wani... Macam mana boleh jatuh dari katil saya, saya pun tak tahu... Katil saya di tingkat dua (katil double decker)...

 Dari kiri : My ex (coklat besar), Cik Sarah (hitam), Kak Is (coklat kecil), Cik Nurul (putih kecil dan hijau) dan Zubir (krim)...

Yang hilang yang berwarna coklat kecil tu... P/S : Boleh tolong saya namakan patung2 saya tak? Huhu!~


Kesan keempat, bilik saya sangat tak sedap mata memandang... Huh!~ Tak suka!~ Tak suka!~ Tak suka!~ >_____< Padahal takde la bersepah mana pun... Cuma ada 1 gram habuk + rambut gugur je... Mungkin juga tak sampai 1 gram... Tapi itu pun bisa membuatkan hati saya membara bak bara api yang dah habis baranya... Haish!~ Nak taknak, lepas jumpa my bear, jadi tukang sapu la saya... Huhu!~ Err... No picture to be displayed... Hehe!~

Kesan keenam, perut saya selalu terasa lapar padahal saya makan ikut aturan... Mungkin ini semua gara2 saya disogokkan dengan makanan sebanyak 6 kali sehari sepanjang berkursus... Kat rumah saya hanya makan 5 kali sehari je... Huhu!~ So kena cari lagi 1 kali yang tertinggal tu... Kalau tak, perut comel saya ni akan membuat kerenah dan akan merajuk empat belas ratus tahun!~

Kesan ketujuh, dah tak ada kesan lagi sebab semuanya sudah dikesan, bukan oleh anjing pengesan tapi oleh pengesan automatik... Err... Merepek sudah!~ Hehe!~ Oklah, jumpa di entry seterusnya... (^_____^)V


P/S : Dari semalam tangan kanan saya asyik gatal2... Nak kata akan terima duit, kerja pun belum cukup sebulan... (-_-")

20 comments:

Nor Syafiqah said... [Reply]

datang melawat n follow si chanteq !
awww..
keep in touch yee.

Az-Zahra Fauzee said... [Reply]

em...
rajin2.. bertuah sape yg dapat akak..
hehehe~
singgah n pollo..

Rafi Nilhan said... [Reply]

er.. total pakaian anda 21 sumanya.. hahahaa


singgah :)

nadila azhar said... [Reply]

sis kursus ape ney....
sye ari jumaat ney pie kursus slame 2 mnggu..;p...
pePun dtang terjah n follow..;))

ARIEFFAH OSMAN said... [Reply]

salam.. kami datang membalas kunjungan..

chenta nana said... [Reply]

hii.. nana datang melawat... best blog :0

SiS NaD said... [Reply]

CiK SYaFiQaH : THaNKS DeaR!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK aZ-ZaHRa : HeHe!~ SiS TaKDe La SRaJiN MaNeR PuN... Tu PuN RaJiN SBaB TPaKSe... :D THaNKS Ye SiNGGaH BLoG SiS!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK RaFi : u R RiTe!~ HeHe!~ THaNKS SiNGGaH!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK NaDiLa : KuRSuS JaBaTaN... TuK PRoJeK BaNCi eKoNoMi... THaNKS FoLo SiS K.... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK aRieFaH : THaNKS DeaR!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK NaNa : THaNKS DeaR!~ (^_____^)V

apisv2 said... [Reply]

my ex mesti xbf bg..
mesti nama dia coklat bin beruang?
eh bergurau

cikcleopatra said... [Reply]

hahaha..mak ai..over betol kesan kursus ni.keke.

d_LA said... [Reply]

ooo..keje kat perangkaan rupanya..
murah giler la kasut tu, comey lak tu..errr, size 4 ade x??hehe

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK aPiS : HuHu!~ NaMeR YaNG SaNGaT KeWL!~ i LoiKE!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK CLeoPaTRa : HeHe!~ Tu La PaSaL... Pai Kan SiS TaK SeMPaT Nak MaKeoVeR... HuHu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK DiLa : CoMeLNYeR KaKi CiK DiLa... HuHu!~ TaKDe La DeaR... PLiNG KeCiK PuN SaiZ 6.... (^_____^)V

kAmi dAn mEreKa!! said... [Reply]

beli je la tedy yg baru kak,
hehe =)

SiS NaD said... [Reply]

KaMi & MeReKa : HeHe!~ TaK MaMPu La.. aGiPuN SiS SuKeR TeDDy YaNG FRee... (^_____^)V