Tuesday, April 12, 2011

Oh!!!~ Blog saya dapat anugerah 'Blog Paling Cool'!!!~

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Waaa!~ Inilah first time saya basah2... Oit2!~ Jangan tergopoh-gapah untuk mentafsirkan maksud kepada ayat itu, ok!~ Nak tahu? Cuba tengok bawah...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tadaaa!~ Inilah dia... 'Coolblog'!~


Ya, inilah first time saya basah2kan tekak dengan minuman ini... Minuman bercarlsberg berais ini sangat2 popular di kalangan penduduk Johor... Mana2 pergi mesti nampak kiosk dia... Kat Plaza Angsana, kat City Square, kat Giant, malah kat pasaraya2 yang baru nak membangun macam @-Mart ... Kalau nak tahu, 'Coolblog' ini asalnya dari Singapura... Sebab tu Johor merupakan negeri pertama yang terkena tempias fenomena 'Coolblog' ini... Kat Johor je ada 43 kiosk 'Coolblog'... Wah!~ Masyuk2!~ Jangan terkejut tau sebab di UUM dan UPM juga ada kiosk minuman ni... Hehe!~ Dan setakat ini semua negeri mempunyai kiosk 'Coolblog' dan di Sabah dan Sarawak masing2 mempunyai 1 kioks...

Hari ini first time saya menyedut minuman yang dibuat secara ice blended ni... Sebelum ni, kawan2 pejabat office dan family saya selalu beli dan mereka sering bertanya, "Nadiah, taknak beli ke?" dan saya hanya menggelengkan kepala... Kenapa? Sebab rakan pejabat office dan family saya selalu beli perisa coklat dan pada tanggapan saya 'Coolblog' hanya menghasilkan perisa coklat... Padahal secara terang2an, jelas2an, suluh2an (dan yang sewaktu dengannya), yang papan tanda 'Coolblog' menunjukkan ber-macam2 dan ber-bagai2 dan pelbagai perisa (!!!) yang sangat berwarna-warni...

 Cik Sima dan Cik Nurul sedang menunggu 'Coolblog' masing2... (^_____^)V

 Cik Sima, Cik Nurul dan Kak Su... (^_____^)V


Pada tahun lepas, ada rakan sepejabat office yang belanja saya 'Coolblog' secara diam2 (melalui 'orang tengah'), tetapi saya tahu siapa gerangannya dan saya menolak pemberiannya dengan mengatakan pada 'orang tengah' tu yang saya tak minum 'Coolblog'... Dan 'orang tengah' tersebut dengan excited-nya menyatakan kesudian untuk menghabiskan 'Coolblog' tersebut... Haha!~

Hari ini macam mana entah boleh tergerak hati saya untuk mencuba minuman ice blended ini... Dan perisa yang menjadi taruhan pertama adalah 'Blue Coral'... Sebab apa saya pilih 'Blue Coral'? Sebab ia berwarna biru dan hari ini saya memakai baju biru... Entah apa2 je kan... Huhu!~

 Saya dan 'Coolblog' pertama saya!~ Yeay!~ \0/


Oklah, stop pasal 'Coolblog'... Seperti yang diceritakan semalam, hari ini kami ingin men-settle-kan tugas yang belum selesai... Selesaikan BP Cik Nurul, Cik Sima dan Kak Su... Seawal jam 9:30 pagi kami telah punch out dan sewal jam 12 tengah hari kami telah selesaikan kesemua BP... Dan our next pit stop (dah macam F1 pulak) adalah Skudai Parade untuk membasahkan tekak kami dengan minuman ice blended yang menjadi kegilaan Cik Nurul, Cik Sima dan Kak Su... Huhu!~ Setelah itu, kami window shopping di dalam kompleks membeli-belah tersebut sambil menghirup dalam2 'Coolblog' masing2 sampai habis... Last sekali, berhenti kat KFC untuk tapau apa2 yang patut... Jam 1 petang sampai di rumah... Jam 1:30 petang saya ketiduran... Jam 3:30 petang saya terbangun dan terus solat Zohor... Jam 4 petang saya on PC dan update blog... Tapi pelik, entry hanya publish pada jam  9 malam... Haha!~


P/S : Minta2 esok tak ada BP baru... Huhu!~
P/S : Petang tadi saya suruh adik saya Iwan pergi ke kedai sebab saya suruh dia beli USB untuk HP tak berapa canggih saya... Nak upload gambar2 di atas punya pasal!~ Thanks Iwan!~ (^_____^)V

12 comments:

josrevalution said... [Reply]

salam -sis nad-fuhhh..ingatkan betol2 blog sis dapat anugerah..haha..rupe2nye..coolBLOG...:)..tapi sy tetap mengaku n puji sis punye blog nie memang cuul..tau x..nape kate gitu?..sbb blog sis nie langsung xder banners..ade pun kurang..huhu..yelah senyap aje...hehe..tu lah cuul..huhu...

cara buat scroll dan background collour pada comment box

MamaEma said... [Reply]

memang sodap kalau minum ice blended....

アヌム ちゃん~~ said... [Reply]

Salam.konnichiwa^^.
Jalan2 sini.
Jemput2 singgah blog saya ye : http://frommetoyou85.blogspot.com/
Btw, nice blog :)
Thanks~

Sham said... [Reply]

uuiii nak try juga...sekarang tengah giler melayan ice blended kfc tu...apa nama...yg mocha apa tu...?lupa lak...

fazdasima said... [Reply]

oh.. sedapnye ice blanded sour plum.. sedap hingga menjilat bibir..

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JoS : HaHa!~ PeRLi Ke aPeR? Ni PuN SaYeR KuRaNGKan BNDe2 YanG MeNyeMaKKaN MaTeR... THaNKS La aTaS2 PuJi2aN KaMoo iTu... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

PuaN MaMaeMa : Tau TaKPe... LaGi2 Lau D TNGaH PaNaS TeRiK... PeRGHHHH!~ LeGa..................... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK JePuN : HuHu!~ MoST WeLCoMe DeaR!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK SHaM : eRR... TaTau LakS SaYeR KePSi MHaSiLKaN iCe BLeNDeD... HuHu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK NuRuL : MaY Be ia aKaN MJaDi FaV aWaK PaSNi... HeHe!~ (^_____^)V

nur ikhyar dee said... [Reply]

peminat coolblog jugak!!!!

^_^

SiS NaD said... [Reply]

CiK iKHYaR Dee : SiS BRu Je JaDi PMiNat CooLBLoG... HeHe!~ (^_____^)V