Thursday, March 31, 2011

Oh!!!~ Saya terkena 'Panggilan Hangit'!!!~

Huh!~ Tadi, baru je sekejap tadi, tak sampai pun 1 jam, tontonan saya terhadap rancangan 'Wanita Hari Ini' yang bersiaran di TV3 dari jam 12 tengah hari sehingga 1 petang telah terganggu dengan panggilan Wani dari dalam bilik... Wani menjerit macam terkena histeria, "Kak Yah!!!~ Telefon kau berbunyi!!!~". Serius, macam nak gugur jantung saya bila mendengar pekikan dia yang laksana halilintar membelah Bumi tu... Kus semangat!!!~ Saya pun apalagi, berlari sekencang mungkin dari ruang tamu menuju ke bilik... Ala2 Watson Nyambek gitu...

Setelah saya mendapatkan handphone tak berapa nak canggih saya tu, saya pun tekan la butang 'Jawab', dan berlaku la perbualan di antara 'orang di sana' iaitu si pemanggil dan 'orang di sini' iaitu saya...


Orang Di Sini : Hello, assalamualaikum...

Orang Di Sana : Wa'alaikumsalam... Boleh saya bercakap dengan Cik Nurul Nadiah Binti Muhammad?

Orang Di Sini : Ya, saya...

Orang Di Sana : Hari tu ada datang temuduga di Jabatan Perangkaan kan? Untuk jawatan sambilan...

Orang Di Sini : Ya...

Orang Di Sana : Ok, esok awak dikehendaki datang ke pejabat ye... Esok group awak kena lapor diri... Datang pukul 7:30 sebab pukul 8 ada taklimat...

Orang Di Sini : Ok2... Ada nak kena bawak apa2 tak?

Orang Di Sana : Awak bawakla apa2 yang tak diberikan lagi... Macam nombor akauan Maybank, nombor KWSP...

Orang Di Sini : Ok2...

Orang Di Sana : Ok, terima kasih ye...

Orang Di Sini : Sama2... (Seraya mematikan panggilan).

 Ok, saya jawab panggilan di dalam tandas... (-_-")


Ok, saya dapat kerja di Jabatan Perangkaan lagi setelah 4 bulan duduk melukut di tepi gantang... Last saya kerja kat jabatan tu, bulan 11 tahun lepas... Lepas tu saya memang tak cari kerja kat mana2 pun... Awal bulan hari tu, saya dipanggil untuk interview di situ... Boleh baca kisahnya di SINI ... Selepas dari interview, macam2 khabar angin yang saya dengar mengenai panggilan kerja di jabatan itu... Ada yang kata panggilan akan dibuat bulan 5 la, ada yang kata dorang yang ditemuduga dah dipanggil la, and macam2 lagi la... Itu membuatkan saya mula tak bergantung harap terhadap panggilan kerja di jabatan itu... Tak sangka pulak tadi dorang telefon... Yabedabedu!!!~ Gembira tak terkata... Hehe!~ So, esok dah kena start kerja... Dan mungkin waktu untuk saya update blog adalah terhad... Wuu!~ Sedihnya... T_____T


P/S : Saya tetap akan update blog saya setiap hari... Waktu malam kan ada... (^_____^)V

26 comments:

mcm ni lah said... [Reply]

tahniah anda berjaya,. :)

kathy said... [Reply]

congrats ^^,

haniQaseh said... [Reply]

tahniah nad,....semoga berjaya

man yusoef said... [Reply]

tahniah!!! Alhamdulillah...sy pon tgh menunggu kalau ada pngilan interview....harapnya adalah rezeki

p/s : sori sbb dah lama tak singgah blog kwn2

Henry Zackery said... [Reply]

tahniah... kerja rajin2 ye :)

Dua Wanita Paling Popular Di Facebook

MuMMy CHoMell said... [Reply]

Waaah satu ofis ler kite nnt.. alah Nad kat ofis pun boleh hapdet..(^_*), klu lapor diri kat Minlon..crlah MC..(hehehe...xmaluuuu)

✿....rossa alina....✿ said... [Reply]

wahhh...tahniah..hihihi..btw,boleh je kalo nk update kat opis kan..pandai2la curi mase..hihihi..

erm,btw,blogwalking here.. :)

d_LA said... [Reply]

tahniah..ingtkan panggilan hangit tu tipu je..hehe..update time rehat..tp hrp2 ade line tenet la..ade gak opis yg xde line tenet..kene bwk berok sndri la jwbnya

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK MaCaM Ni LaH : Haha!~ DaH MaCaM MenaNG KoNTeS LaKS... THaNKS YaR!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK KaTHy : THaNKS DeAR... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

PuaN HaNi : THaNKS KaK!~ Doa2KaN SaYa... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK MaN YuSoeF : TaKpe, JaNGaN WiSau... STiaP oWaNG aDeR RZKi MaSiNG2... JaNgaN BHeNTi BRuSaHa... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK HeNRy : BaeKKKKK BoS!~ THaNKS YaR!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

PuaN MuMMY CHoMeLL : Waa... TaK SaNGKe 1 JaBaTaN... aDeR GaKS oWaNG JP YaNG aDeR BLoG... HeHe!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK RoSSa aLiNa : HeHe!~ Tu La, aKaN PaNDai2 CuRiK MaSeR... SHHhh!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK DiLa : THaNKS DeaR! 1 NaSiHaT YaNG B'GuNeR... (^_____^)V

kay_are said... [Reply]

tahniah ye .. ^_^ semoga berjaye

apisv2 said... [Reply]

hehe;)

aNiS aNiSa said... [Reply]

selamat berkerja..

moga dipermudahkan segala urusan =)

entry baru : Kisah Secawan Kopi~

Bella Bell said... [Reply]

keje elok2 ea..hehe

singgah smbil follow :)

Henry Zackery said... [Reply]

x update lg ke T__T

Apabila Kartun Wujud Di Dunia

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK KaY : THaNKS!~ MGa KaMoo PuN SaMeR... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK aPiS : (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK aNiS : THaNKS DeaR!~ KaMoo JGaK!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK BeLLa : THaNKS DeaR!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK HeNRY : BWu aDeR MaSeR Ni... HuHu!~ (^_____^)V