Saturday, March 12, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER LELAKI VS BLOGGER PEREMPUAN



Ehem2!~ Macam tak biasa pulak bila dah nampak banner besar gabak yang memaparkan hero blogger Malaya... Saya tengah join segmen beliau la ni... Hehe!~ Segmen 'Blogger Lelaki VS Blogger Perempuan'... Segemn ni bukan nak laga2 kan antara blogger lelaki dan perempuan, tapi just mendapatkn pendapat kepada kaum yang berlainan jantina... Nak join? Klik je kat sini ---> 'Blogger Lelaki VS Blogger Perempuan' ... Cepat2 ya kalau nak join sebab segmen ni akan ditutup detik 12 tengah malam ni...

Ok2... Untuk segmen ni, diwajibkan untuk menjawab beberapa soalan mengenai blogger yang berlainan jantina... So, selamat membaca jawapan dan pendapat saya... (^_____^)V

  1. Dalam memberi pendapat dalam entri, apakah blogger lelaki benar benar ikhlas? 
     Ok... Ini sekadar pendapat saya dan bukannya nak sebelahkan mana2 pihak... Bagi saya, ya (!), blogger lelaki kebanyakannya lebih ikhlas dalam memberi pendapat terhadap entry2 yang dihasilkan oleh blogger lain, tak kiralah pendapat tersebut untuk blogger lelaki mahupun perempuan... Sebab dorang memberi pendapat mengikut pendekatan menggunakan akal... Dan bukannya melalui emosi!~ (^_____^)V


  2. Blogger lelaki malu nak letak gambar? Kenapa?
    Err... Ya ke? Saya tengok ramai je blogger lelaki yang letak gambar... Tapi, ada segelintir yang letak gambar yang tidak memaparkan wajah mereka... Maksud saya, mereka meletakkan gambar mereka dari sisi belakang ataupun tepi... Tapi ada jugak yang tak letak gambar langsung dan hanya menempekkan header dorang dengan tagline sahaja... Mungkin dorang jenis yang low profile dan taknak dikenali ramai... Takut jadi popular macam Abg Ben pulak... (^_____^)V

  3. Pada pendapat anda, kenapa lelaki berblog ? Secara umum ..
     Ok, pada pendapat saya lagi ya... Kebanyakan blogger lelaki yang saya follow, saya dapat lihat yang mereka berblog kerana mereka ingin berblog... Dan kebanyakan mereka lebih suka menghasilkan entry yang berunsurkan hal2 semasa dan perkara2 yang memberikan pengetahuan kepada blogger lain... Secara umumnya, mereka berblog untuk mencurahkan ilmu dan pengetahuan yang mereka ada...Tapi, ada jugak yang menghasilkan blog untuk membuat luahan hati dan curahan rasa, macam blogger perempuan jugak sebab mereka pun ada perasaan... Tapi segelintir je yang bertujuan sebegitu... (^_____^)V


  4. Blogger lelaki lebih mudah dapat ramai follower berbanding perempuan? Kenapa?
    Uiks!~ Biar betul? Macam tak percaya... Bagi saya, ia adalah sebaliknya... Tapi disebabkan soalan berbunyi begitu, saya kena la jugak jawab dengan mengatakan 'ya'... Ya, blogger lelaki lebih mudah dapat follower berbanding perempuan sebab gaya penulisan mereka yang lebih menjurus kepada hal2 yang berlaku di sekeliling kita... Lagipun entry2 dorang padat dengan informasi...


  5. Blog lelaki yang anda wajib masuk setiap hari ..
    Sudah semestinya dan tak mungkin ada jawapan lain (!) adalah blog Abg Ben Ashaari... Wajib, ok!~ Selalu jugak mengomen entry2 Abg Ben ni... Tak tahulah Abg Ben perasan ke tak... Hehe!~ (^_____^)V


  6. Jika anda blogger lelaki, apakah yang akan anda letak dalam blog anda...
    Jika saya blogger lelaki, saya akan letak header tanpa muka saya (sebab takut jadi popular macam Abg Ben), saya akan letak shoutmix (supaya blogger lain boleh tinggalkan jejak), letak traffic (sebab nak tengok berapa ramai yang menerjah blog saya) dan letak senarai entry2 saya (supaya blogger lain  tahu apa yang saya post kan)... Itu je la... Saya takkan letak gambar awek saya sebab nanti ramai yang akan jatuh hati (bagi blogger lelaki) dan akan jeles (bagi blogger perempuan)...


    P/S : Ni segmen ke berapa entah saya join, saya pun tak ingat... (^_____^)V






10 comments:

Lynn Adlin said... [Reply]

nad.... aq da buka blog baru.. blog yg lame aq nk deactive.. do visit my blog k laling..

http://alynnzlife.blogspot.com

solo molo said... [Reply]

tue dia ehhh...
macam-macam jawapan yg kuar...


salam ziarah dari segmen panas En Ben...

SiS NaD said... [Reply]

CiK LyNN : PTuT La BLoG Ko DaH B'BuLaN TaK uPDaTe2... oK DeaR.. aKu FoLo BLo BWu Ko... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK soLo MoLo : HeHe!~ KaTeR NaK JaWaPaN n PNDaPaT.... SaLam ZiaRaH GaKS DeaR... (^_____^)V

Chekgu Azrine said... [Reply]

salam singgah dari blog BA

dok usha2 pendapat2 blogger perempuan..mostly menarik

keep on blogging...

NiSha said... [Reply]

salam santau dari Blog Abg Ben..

cool entri...

http://heandsheloves.blogspot.com

>NiSha<

Cik Sue said... [Reply]

masing2 dengan pendapat tersendiri..he3..suka2... salam perkenalan... =D

SiS NaD said... [Reply]

CiKGu aZRiNe : Nak FoLo CiKGu uSHa2 BLoGGeR PoMPuan GaKS La... :D NeWaY, KeeP oN BLoGGiNG Too.. (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK NiSHa : SaLaM KuRaFaT... HeHe!~

SiS NaD said... [Reply]

CiK Sue : HeHe!~ SuKe3 GakS!~ SaLam PKeNaLaN... (^_____^)V