Monday, August 6, 2012

Oh!!! Apabilew sayew menggewdiks!

Assalamualaikum semua!~ (^____^)V

Ari nieyh itew naks gewdik2 sikit ngan pkataan2 gewdik itew wat tatapan sume... Skali skale nak menggewdik bagai x slhkn? Bowing la asyik gnew pkataan2 skema... Itew pown adew pasaan naks gnew pkataan2 comeyl cam nieyh...

Perbualan di atas merupakan kisah benar dari seorang rakan Facebook saya... Nama dia Khai Cruise... (^_____^)V


Perghhh! Ber-peluh2 saya hendak menaip ayat2 di atas... Nampak mudah tapi susah! Haha! Hanya mereka2 yang rasakan diri mereka comel dan cantik lagi menarik dan sangat da bomb sahaja yang bisa menggunakannya... Oh ya, tolong jangan gunakan kata ganda untuk perkataan 'mereka'... Hanya Dato' Seri S Samy Vellu sahaja yang boleh menggunakannya...

Berbalik kepada ayat2 pada perenggan pertama, oh, terasa sangat berbelit2 lidah ini untuk menyebut perkataan2 tersebut... Kalau baca dalam hati, terasa hati bagai ter-belit2... Perkataan2 tersebut kebanyakannya digunakan oleh mereka2 (again???) yang belum matang a.k.a masih di bawah umur... Tapi tidak mustahil bagi mereka yang matang untuk menggunakannya...

Kalau setakat di dalam SMS, tidak mengapa... Tapi kalau sudah sampai pos ke wall Facebook, rasa macam  mahu jadi Guru Bahasa Melayu mereka je... Sabarlah, Nadiah... (Tangan di bahu, mata ke atas)...

Kepada adik2 sekalian, tolonglah hentikan menggunakan bahasa 'eww'... Terasa macam sesak nafas bila membaca apa yang adik2 semua taipkan...


P/S : Budak2 zaman sekarang perangai pelik! (^_____^)V

4 comments:

najihahfara said... [Reply]

langsung x paham ape2 ayat atas tu haha

Iam Yanty said... [Reply]

bahasa mengada ni kalau cakap depan Ty sure xde dapat respon

SiS NaD said... [Reply]

Najihah ---> Haha! Sis tak suruh fahmkan pun... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Yanty ---> Samalah dengan Sis... 'Ewwwww'... (^_____^)V