Tuesday, November 29, 2011

Oh!!! Apabila diri ini diperbodohkan...

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Ini entry khas untuk diri sendiri yang telah diperbodohkan oleh seorang Hamba Allah... Diri ini telah diperkotak-katikkan olehnya... Rasa marah, geram, sakit hati menguasai diri... Rasa macam hendak tumbuk muka Hamba Allah itu laju2 pun ada...

Tatkala saya ber-ia2 memberikan jawapan terhadap persoalan yang ditimbulkan oleh Hamba Allah itu di Facebook dengan ber-sungguh (jawab exam pun tidak pernah ber-sungguh2 macam itu), 10 tahun kemudian baru saya sedar yang saya telah diper-bodoh2kan...

Tetapi bila di-fikir2 dan di-ingat2 semula, ini semua berlaku kerana kedunguan saya yang tidak berfikir panjang lantaran pemikiran ini terlalu lurus dan telus... Oh! Rasa macam hendak tergelak pun ada...

Tatkala saya ber-ia2 membuat luahan perasaan kepada seseorang, si Hamba Allah ini telah pun membuatkan saya ketawa setelah hampir 1 jam juga kemarahan menguasai diri... Ketawa apabila mengingati kedunguan saya... Haha!

"Kau memang terbaiklah kerana membuatkan aku gelak berseorangan... Tatkala seluruh keluarga aku pergi bercuti dan meninggalkan aku berseorangan di rumah, engkau menghiburkan aku (tangan di dada, mata ke atas)... Mesti kau gelak guling2 kerana mendapat seorang kawan yang dungu lagi lurus macam aku... Apa hendak buat, kadang2 aku bertukar menjadi orang yang lurus secara tiba2!"

Di bawah ini ada disertakan print-screen 'pergaduhan' kami... Baru semua akan faham!

 (Sila klik gambar untuk tumbesaran)

(Sila klik gambar untuk tumbesaran)


P/S : Ini bukan sequel Gelak Tergolek... (^_____^)V

13 comments:

ZIEMA said... [Reply]

haha kesian sis nad. sabar ajelah :)

cik ina said... [Reply]

bersabar je laa erkk..

JyMz said... [Reply]

Sengal ubi!

SiS NaD said... [Reply]

Cik Ziema ---> Memang tengah bersabar dan dah habis sabar dah.... Huhu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

cik Ina ---> Yes my dear... Huhu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Inchik Usop ---> Sudahlah kau!!!~ Jangan tegur aku 500 tahun!~

wak gelas said... [Reply]

wak pon dah lama X bukak facebook jugakkk... eeeeE wak dh datang nii nak komen komennnnn.....

model pakaian muslim wanita said... [Reply]

wow great post thanks.

josrevalution said... [Reply]

salam sis nad.

rasanya sdh lama x jejalan sini..hehe...er..pasal entry ni rasanya sis kena bersabar je lah ye..huhu...

J.Syazwana said... [Reply]

haha !
sengal betul.
saya baca pon dah gelak2 ni. huhu

SiS NaD said... [Reply]

Wak Gelas ---> Silakanlah komen banyak2... Jangan sampai kena block dah la... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Jo ---> Memang banyak bersabar pun.. Huhu! (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Syazwana ---> Jangan sampai tergolek dah la... (^_____^)V