Friday, July 22, 2011

Oh!!!~ Kisah 2 adik...

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Kisah Amir...

Malam semalam, sebelum menyaksikan perlawaan bolasepak antara Malaysia (0) dan Chelsea (1), saya temankan Amir buat kerja sekolah... Kerja sekolah Bahasa Inggeris...Untuk kerja sekolah tersebut, Amir perlu lengkapkan ruangan kosong dengan perkataan yang betul (berdasarkan gambar yang diletakkan bersebelahan dengan tempat kosong)...

Ada satu tu yang berbunyi; 'He likes _______ (gambar orang sedang berlari)'... Amir pun menulis jawapan 'running' pada ruangan kosong itu... Memang betul apa yang ditulisnya, tapi lepas tu Amir boleh pula bermonolog sendirian di mana monolog itu didengari oleh saya... "Kenapa dia like running? Kan berpeluh nanti...". Adoyai Amir!~ Itukan hanyalah gambar se-mata2 and itu sebahagian daripada kerja sekolah Amir...  (-_____-")


Kisah Aiman...


Pagi tadi, semasa Amir dan Aiman ber-siap2 untuk ke sekolah, saya yang baru keluar dari bilik air terdengar perbualan di antara Aiman dan Emak...

Aiman : Emak, Liverpool dengan Malaysia siapa menang?

Emak : Liverpool...

Aiman : Arsenal dengan Malaysia?

Emak : Arsenal la...

Aiman : Dengan Chelsea?

Emak : Chelsea...

Oh no!~ Kecil2 lagi dah ambil tahu fasal dunia bolasepak... Tapi saya tidak kisah asalkan dia minat Manchester United macam saya... (^_____^)V


P/S : Budak2 banyak ragam dan kerenahnya... (^_____^)V

8 comments:

mr_mrs mikko said... [Reply]

aku kecik2 x kenal dowww bola2 ni.
hahaha..
^_^

baca dan senyum said... [Reply]

dan kakak si upin n ipin is kak ros! hehe

SiS NaD said... [Reply]

Inchik Mikko : Samala dengan Sis.. Huhu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

Baca Dan Senyum : Haha!~ Kak Ros is me... (^____^)V

i'm ezza haniza said... [Reply]

amboiiiii..comelnye dak2 kecik ni!

EZAN IDMA said... [Reply]

comey budak2 suke bola

SiS NaD said... [Reply]

Cik Ezza : Hehe!~ Kecik2 comel la... Bila dah besar............ :D

SiS NaD said... [Reply]

Cik Ezan : Memang comel... Comel sampai nak hempuk kepala dorang... Hehe!~