Sunday, May 15, 2011

Oh!!!~ I have unbeliveable eyes!!!~ @_____@

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Sambil sedang menahan sakit perut, saya gagahkan jugak diri ini untuk menaip entry busuk ini... Kenapa busuk? Faham2 sudah... Haha!~ Pagi ni tak berapa nak ceria sangat... Macam2 hal berlaku dan 'bengkak' hati semalam ter-bawa2 sampai ke hari ini... Haish!~ (-_____-) Oklah, lupakan semua tu... Sekarang ni nak cerita pasal semalam... Semalam saya telah keluar dating dengan Emak... Berdua je... Romantik tak? Hehe!~ Tujuan utama adalah untuk membuat cermin mata... Saya yang nak buat... Sebenarnya saya ada masalah rabun jauh... Dah lama dah... Masa di UUM, memang pakai cermin mata... Tapi masa dalam dewan kuliah je la... Lepas tu masa bekerja swasta, pakai jugak bila menghadap komputer... Bila dah bekerja di sektor kerajaan ni, boleh dikira dengan jari berapa kali saya pakai... Saya tak suka sangat nak force mata saya untuk bergantung pada cermin mata... Actually, tahap kerabunan saya tak la teruk pun... Power pun sikit je... Mata kiri 100, mata kanan 75... Tapi itu power 5 tahun lepas!!!~ Hehe!~

Semalam, perjalanan saya dan Emak ke kedai cermin mata yang terletak di Bandar Baru Uda bermula seawal 5 petang... Awal ke tu? Huhu!~ Dah sampai di kedai tersebut, maka saya pun meniliklah cermin mata yang berkenan di hati... Tilik je dulu, tak belek2 lagi... Dah puas menilik, saya mengarahkan pekerja di kedai cermin mata tu untuk mengeluarkan cermin mata yang saya dah tilik selama hampir 14 jam... Dah dapat, saya pun belek2 di tangan sambil cuba memakainya... Nampak cool gila!~ Serius!~ Then saya cakap pada pekerja kedai tu yang saya nak cermin mata tu...

Kemudian saya diarahkan untuk masuk ke bilik pemeriksaan mata... Untuk melihat tahap kerabunan mata saya ni... Manalah tahu kot2 dah makin naik... Yelah, dah hampir setahun lebih jugak saya tinggalkan cermin mata... Ok, part ni memang membuatkan saya terkejut beruk lalu tersungkur macam nangka busuk... Errr... Abaikan pepatah tu... Nak tahu berapa my current power? Dup dap dup dap!~ Mata kiri 25, mata kanan 25!!!~ WTF??? (What the fabulous???) Macam tak percaya, ok!~ Apa kes pulak power nak menurun ni? Saya dah la benci susu, kurang makan lobak, apatah lagi makanan yang mempunyai vitamin A... Memang menakjubkan... Dan Alhamdulillah... Tapi saya tetap buat cermin mata sebab perkara itu terdapat di dalam list utama pembelian saya bila dapat gaji... Lagipun saya kerap pening2 lalat semasa membuat kerja pejabat office... So, i really need it!~

Dah settle di kedai cermin mata, saya dan Emak menuju ke Mydin untuk membeli barang keperluan... Hampir RM100 duit saya terbang... Emak pun tak lepaskan peluang... Emak ambil barang yang Emak nak beli dan masukkan ke dalam bakul saya... Huhu!~ Takpe la Emak, sekali sekala anak Emak ni belanja... Saya beli barang2 toiletrist saya sebab dah hmpir habis... Yelah, hampir 4 bulan tak bekerja, harapkan apa yang ada je la... Terpaksa berjimat gunakan barang2 yang ada... Huhu!~ So bila dah bekerja semula, apalagi, kautlah semua barang yang hampir habis... Hehe!~

Settle di Mydin, kami menuju ke pasar malam untuk membeli durian... Farah mengidam nak makan bubur durian... Huh!~ Tapi tak dapat... Ada memang ada, tapi yang telah di diletakkan di dalam polisterin... Mahal pulak tu... So Emak decide untuk pergi beli di Maslee... Di Maslee lagi hampeh, tak ada langsung!~ Yelah, sekarang durian dah tak berapa nak musim... So kami menuju pula ke @-Mart... Alhamdulillah, di situ terdapat banyak buah durian... Ada yang dah dikupas, ada yang belum... Emak decide beli yang dah dikupas... Murah sikit kat @-Mart tu... Semasa Emak sibuk memilih buah durian, saya pergi ke kiosk CoolBlog sebab nak beli CoolBlog kegemaran saya... Perisa Blue Coral... Hehe!~ Saya belikan Emak perisa yang sama... Dah siap beli durian dan CoolBlog, kami pun melangkah ke kereta...

Semasa hampir sampai ke kereta, ada sebuah kereta merah yang dinaiki oleh 2 orang mamat Arab meluncur perlahan di depan kami... Kemudian kereta tu mengundur balik dan berhenti tepat di depan kami... Saya pandang mamat yang duduk di tempat penumpang, dia pandang saya... Saya cuba lihat pemandunya tapi tak nampak sebab gelap... Kemudian si pemandu hon kereta sekali, then terus berlalu pergi... Pelik bin hairan betul perbuatannnya mereka itu... Emak siap berkata, "Apalah, sanggup undur sebab nak hon..." (-_____-)


P/S : Plan yang sepatutnya berjalan semalam, tak dapat dilaksanakan... A day with my beloved family... Seminggu saya plan... T_____T

12 comments:

mcm ni lah said... [Reply]

alhamdulillah,. mungkin awk selalu tengok benda2 jauh dan kurang tengok benda2 kabur,..

nureenina said... [Reply]

bagoslah sis nad..da makin turun power ae..

nina gak yang makin tinggi ..huhu (^_^)v

Jahidih Saili said... [Reply]

Assalamualaikum sis nad..
alhamdulillah..sembuh dah tu.hehe..bgslah mcm tu..

mmg xpuashati dgn lelaki arab tu. xpndai hrmat org lain..hehe

josrevalution said... [Reply]

salam sis nad..hehe..best bace cerita hidup seharian kow nie yer..tapi npe plak sampai ke 14 jam nak belek2 cermin mata tu??hehe..

owh..jawabn pada soalan sis dah terjawab..cek out sini cara berpindah dari yahoo email ke gmail email utk login ke blogger

MamaEma said... [Reply]

nak mengurat agaknya tue....

aNiS aNiSa said... [Reply]

xpa la nad..pasni plan lagi insyaallah jadik

kita hanya mmpu mrncang..allah yg mnentukan kan =)

latest entry : Jom Belajar =)

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK MaCaM Ni LaH : MuNGKiN KoT... aLHaMDuLiLLaH... KeNa SeNTiaSa JaGa MaTa... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK NiNa : eH... NiNa PaKai CeRMiN MaTa Ke? BuT u LooK BeauTiFuL WiTHouT GLaSSeS... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JaHiDuH : W'SaLaM... SeMBuH DaRi RaBuN Ye? HeHe!~ MaCaM PNYaKiT BeRat Je BuNYINYa...


Tu La PaSaL... SiS JaDi MaLu DeNGaN eMaK SiS... HuHu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK Jo : W'SaLaM... HaHa!~ NoRMaL LiFe MeMaNG BeST!~ (^_____^)V

THaNKS Tau FoR THe TuTo... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

PuaN MaMaeMa : HaHa!~ TaKDe MaKNaNYa... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK aNiS : Tu La PaSaL.. HuHu!~ LePaS Ni KeNa PLaN BeTuL2... (^_____^)V