Saturday, April 23, 2011

Oh!!!~ Saya taknak jadi 'bahan' lagi!!!~

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Seperti yang korang semua dapat baca pada tajuk di atas yang sangatlah merah menyala, ya (!!!), saya taknak jadi 'bahan' lagi... Saya taknak jadi bahan ujikaji bagi profesor2 emeritus yang terdapat di pejabat office saya... Saya taknak jadi bahan eksperimen oleh pelajar2 phD di pejabat office saya... Saya taknak dan saya taknak... Penat tau jadi bahan ujikaji ni... Kena ambil sampel darah, sampel air kecil (air kecil???), sampel rambut, sampel kuku, sampel tahi mata, sampel bulu kening dan macam2 sampel lagi!~ Uhhh!~

Oh, saya taknak jadi bahan ujikaji lagi!!!~ (Sila klik gambar untuk tumbesaran)

Ok, stop merepek... Siapa nak tahu cerita sebenar, "Sile angkat tangan macam saye...". Hehe!~ Selingan jap!~ Ok2... Straight to the point... Sebenarnya, saya telah dijadikan 'bahan' oleh rakan2 pejabat office saya gara2 Amir Maharaja Lawak!!!~ Uhhh!~ Bencinya... Tahu tak apa itu 'bahan'? Bukan bahan buat kuih mahupun bahan untuk membuat Menara KLCC, ok!~ Tapi 'bahan' yang dimaksudkan di sini adalah bahan seloroh atau gurauan... Huhu!~ Sadis gila, ok!~ Kerana Amir seorang, saya yang terkena tempiasnya... Ni semua gara2 mesej terkejut yang diberikan oleh Cik Sima kepada saya pada malam Ahad lepas (17 April 2011)...

Dalam jam 10:30 malam di mana masa tu saya dah baring2 atas katil sementara menunggu mimpi2 indah menerjah ke dalam benak minda saya, saya mendapat mesej dari Cik Sima yang bertanyakan siapa peserta Maharaja Lawak yang terkeluar pada minggu lepas (16 April 2011)... Saya membalas ringkas mesej Cik Sima dengan mengatakan bahawa R2 yang terkeluar, serta Wai... Lepas tu Cik Sima mesej lagi dengan menyatakan ketidakpuasan hatinya kerana Amir belum terkeluar... Saya membalas dengan ayat berikut (ingat2 lupa sebenarnya), "Tu lah pasal... Tapi Amir ok rasanya minggu ni...". Padahal pada hakikatnya persembahan Amir langsung tak best!!!~ Langsung tak best, ok!!!~ Huhu!~ Perghhh!~ Gara2 ayat tersebut saya dijadikan 'bahan' oleh group meja saya... Mereka 'bahankan' saya dengan Amir!~ Uhhh!~ Tak suka, tak suka, tak suka!!!~

Itulah gara2 tak berapa nak tengok sangat rancangan Maharaja Lawak minggu lepas sebab masa tu saya sibuk chat di Facebook dengan Cik Nurul Bebeh... Sambil2 chat, sambil2 berlari ke ruang tamu apabila terdengar Emak dan adik ketawa ber-dekah2... So sekejap2 saya di bilik untuk chat dengan Cik Nurul Bebeh, sekejap2 saya berlari ke ruang tamu untuk menonton Maharaja Lawak... Means saya tak tengok full episod untuk minggu lepas... So saya tak pasti sangat persembahan2 yang ditunjukkan oleh peserta2 Maharaja Lawak sama ada best atau pun tidak... Seingat saya, persembahan Nabil yang saya tengok dari mula sampai habis... Persembahan Jozan, Sepah, Man dan Balas langsung saya tak tengok... Persembahan Amir dan lain2 pulak saya tengok sekejap2... Huhu!~

Disebabkan kes 'bahan' tersebut, maka malam tadi saya telah decide untuk menonton full episod Maharaja Lawak dari mula sampai habis!~ Jam 9:30 malam saya dah tercongok di depan televisyen...Saya taknak beri jawapan yang bukan2 pada sesiapa yang bertanya terutamanya Cik Sima... Nanti kena 'bahan ' lagi... Uhhh!~ >_____<

Oklah, saya nak ber-siap2... Kejap lagi nak dating dengan Cik Nurul dan Kak Su serta anak2nya (Adib dan Sarah)... Nantikan entry terbaru saya malam nanti... InsyaALLAH... (^_____^)V


P/S : Taknak komen pasal Maharaja Lawak malam tadi...

20 comments:

apisv2 said... [Reply]

sis nad kene buli ker? ;p

JIJI YU said... [Reply]

muehhe..aku tgk ko ngn amir tu pon cam delima terbelah due je..

sueperbs said... [Reply]

oooo... ingatkan kene bahan ape tdi.. tkpe2 bnyk ulangan kat astro.. heheeh

Wan Gerrard said... [Reply]

lor siannyer. :P

Khuzrin Kamarudin said... [Reply]

Amir bakal mempelopori dunia lawak tanah air <---ok pukul aku sekarang... hahahhaa...

cik azeya said... [Reply]

ahaha. sy anti org name amir. err

syameem said... [Reply]

x ske amir ade kt maharaja lawak..tolg la jgn undi dy lg

Henry Zackery said... [Reply]

nie makwe amir ke nie ?? hehehe :)

Wanita Oh Wanita

Hairul @ Kay said... [Reply]

amir! hahahah

thanks komen entry!
Oh surau ada kat tingkat paling atas sekali. rasa2 kalau tak dtg bulan nak solat kat sana... naik tingkat atas sekali ya!
lagipun kita kan malaysia.. semua tempat ada surau. hehehe bukan di negara china mahupun somalia.

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK aPiS : HaHa!~ MSTi La... KeNa BuLi DeNGaN RaKaN PeJaBaT oFFiCe... HuHu!~ T_____T

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JiJi : Oh, RoMaNTiKNYa aYaT aNDa iTu... SaYa SuKa... (-_-")

SiS NaD said... [Reply]

CiK Sue : HeHe!~ TaPi STiaP KaLi uLaNGaN ePiSoD Tu, MSTi TLePaS... HuKHuK!~ T_____T

SiS NaD said... [Reply]

CiK WaN : HuKHuK!~ T_____T

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK KHuZRiN : oK!~ NaNTi SiS PGGiL KaKi PuKuL... THaNKS!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK aZiYa : eRR... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK SYaMeeM : SiS TaK PNaH uNDi Dia... Dia YanG uNDi DiRi SNDiRi... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK HeNRy : HeYP!~ Mau KeNa PeLeMPaNG JePuN oR TeNDaNGaN MaT SaLeH? PiLiH CePaT!~

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK HaiRuL : JaNGaN VoTe aMiR Tau!~ (^_____^)V

THanKS FoR The iNFo... (^_____^)V

fazdasima said... [Reply]

ooohhhhh amir..

SiS NaD said... [Reply]

aMiR YaNG JaHaT!~ HuH!~ >_____<