Thursday, March 10, 2011

Oh!!!~ Tsunami melanda bilik saya!~

Saya baru selesai mengemas bilik saya... Huhu!~ Tak penat sangat pun... Rasa seronok ada la sebab sejuk mata memandang bak saujana mata memandang apabila memandang bilik saya... Soalan saya untuk anda semua, berapa banyak perkataan 'memandang' di dalam ayat sebelum ni? Ha!~ Jawab jangan tak jawab!~ (^_____^)V

Wah!~ Suka3!!!~ <3 Kemas sangat2... Dah tak ada sarang kaum tu... (^_____^)V

Ok2... Ni nak cerita pasal kejadian petang tadi... Tsunami melanda bilik saya!~ Ada satu makhluk yang saya kenali sangat la sopan santun malah lemah lembut lagi ayu telah membuat onar di dalam bilik saya!~ Pergghhhh!~ Menyirap seh!~ Habis berselerak bilik saya dengan buku2 adik saya... Tiba2 je makhluk tu bertukar menjadi 'Incredible Hulk' versi wanita apabila kemahuan dia yang hanya sekecil kuman tak dipenuhi oleh parents dia... Permintaannya yang inginkan box plastik tak dipenuhi oleh parentsnya... Bukannya parents dia tak nak penuhi, cuma parents dia nak take time je... Tapi makhluk tu tak nak faham lalu terus melakukan pemberontakan ala2 rakyat Mesir melakukan pemberontakan supaya Hosni Mubarak turun dari takhta beliau... Mogok sakan makhluk 'hijau' tu... Puas makhluk tu beristighfar, tapi tak jalan... Mungkin sebab makhluk tu 'cuti' dan 'geng'2 makhluk tu yang diperbuat dari api mula la mengambil kesempatan... Tengok la apa yang makhluk tu dah buat pada bilik saya... (-_-")

Habis berselerak buku2 adik saya... Kalau dia tahu, mahu dia melenting!~

Tak suka, tak suka, tak suka!!!~ (>_____<)


Punya la mengamuk makhluk tu sampai dia kunci pintu bilik... Parents makhluk tu puas pujuk, tapi tak jalan jugak... Abah makhluk tu siap belikan sate sebab hari tu makhluk tu teringin makan sate... Pun tak jalan jugak... Then, after sembahyang isya', abah makhluk tu terus meluru ke sebuah Hypermarket berhampiran untuk beli box plastik tu...

Tertera waktu 21:25... Betapa baik++++ nya abah makhluk tu sebab ikutkan jugak kemahuan makhluk tu...


Pun tak jalan jugak... Makhluk tu mogok sungguh2... Jam 10 lebih malam, makhluk tu tertidur... Pukul 11.30 malam makhluk tu terbangun lalu terus meluru ke bilik air untuk membasuh muka dan membersihkan apa2 yang patut... Kemudian, makhluk tu menuju ke peti ais dan keluarkan sate yang abah makhluk tu beli sebab perut buncit makhluk tu mula terasa lapar... Makan atas katil dan 7 cucuk lidi sate habis!~

Hambik ko!!!~


Dah kenyang, makhluk tu memasukkan semula saki baki sate tu dalam peti ais dan terus mengambil box plastik yang abah makhluk tu belikan tu... Masa makan sate tu, makhluk tu sempat intai box plastik tu dari celah pintu...

Ruang tamu dah gelap sebab semua dah masuk tidur...


Then, makhluk tu terus membawa masuk box plastik tu ke dalam bilik dan mula mengemas bekas2 tsunami yang telah dilakukannya... Pukul 12.30 tengah malam baru settle... (Sila rujuk gambar paling atas). Dan sekarang makhluk tu sedang menaip entry baru untuk di post kan di blog dia, sambil mendengar cerita hantu melalui segmen 'Misteri Jam 12' di Ria.fm...


P/S : Siapakah makhluk 'hijau' versi perempuan tu? (Sekarang makhluk tu mula rasa bersalah dengan apa yang dia dah buat dengan parents dia... Wuuuuu!~ (T_____T) )



9 comments:

SiS NaD said... [Reply]

uiKS!~ iNCHiK DJ Ni CaM Tau2 Je... SiaP BeRi NaSiHat JangaN MaRaH2 NGaN PaReNTS SBaB iDuP CMe SKaLi... DiD He ReaD My BLoG??? *CuRiouS*

su said... [Reply]

hehe...sabor2! tp berbaloi2 hasilnya, parents sejuk ati balik..hehe!

SiS NaD said... [Reply]

HeHe!~ Tu La PaSaL CiK Su... NaKMo JaDi 'HuLK' LaGi DaH... (^_____^)V

putERi-kAtEk said... [Reply]

waaaaaaaaaa dh kemas dh....dpat makan sate pulak tu....hahaha ini kes anai2 yg entry kat bawah tu la ni ye

SiS NaD said... [Reply]

HeHe!~ Tau TaKPe... Lau TRaSe NaK MaKaN SaTe, Ternak la aNai2... HiKHiK!~ (^_____^)V

EL MARIACHI said... [Reply]

aduyaiii ni citer apa ni khurafat ke?

SiS NaD said... [Reply]

aLa2 La... MaKHLuK Tu aMat M'GeRuNKaN... HuHu!~

bro a'maL said... [Reply]

Jangan, jangan, jangan… jangan cepat marah
Nanti cepat tua
Bikin gaduh saja
Jangan, jangan, jangan… jangan nak melatah
Nanti naik darah
Lagi masalah

SiS NaD said... [Reply]

uiKS!~ SeMPaT laKS ai NaK MNYaNyi SuNYi KaT CNi.. :p