Friday, March 25, 2011

Oh!!!~ Biar betul (!!!) + Macam tak percaya (!!!) apa yang dilihat pada blog Abg Ben!!!~

Ok, ni merupakan entry yang mempunyai tajuk paling panjang yang pernah saya hasilkan...

Oh!!!~ Saya sangat2 terkejut tatkala mengunjungi sebuah blog milik seorang blogger popular tu... Ala, blogger yang gagah perkasa tu... Takkan tak kenal kot? Kalau tak kenal, tak payahlah nak cakap yang korang ni aktif ber-blogging (suka suki saya je kan... Huhu!~)... Rugi tau kalau tak kenal dengan beliau, sebab beliau selalu menolong bloggers baru dengan mempromosikan blog2 baru melalui segmen2 yang dibuat oleh beliau... Beliau la Abg Ben Ashaari ... (^_____^)V

Ok2... Ada apa dengan tajuk entry kali ini? Ada something yang "Wow" (!!!) kalau korang nak tahu... Tadi, masa saya melawat blog beliau tanpa membawa buah oren mahupun buah tembikai, mata saya terpana + terpaku + tertancap kat satu gadget yang diletakkan dalam blog beliau... Gadget yang diberi nama 'Jumlah Paparan Halaman'...

Ni jumlah yang beliau perolehi setakat jam 2:30 petang, 25 Mac 2011... Hebat tak?


Dan untuk pengetahuan korang, apa yang membuatkan saya terpana serta terkesima terhadap gadget tu adalah, jumlahnya senrtiasa bergerak pada setiap saat!!!~ Dan tiba2 saya rasa seronok bila melihat nombor2 tu bergerak... Ada la dalam 5 minit mata saya terpaku pada gadget tu, se-olah2 dipukau... Gila la!~ Mula2 saya macam tak percaya, takkan la setiap saat ada blogger yang berkunjung ke blog beliau... Tapi bila difikirkan balik, perkara ini bukanlah sesuatu yang mustahil sebab beliau blogger terkenal... Bukan terkenal sebab ke'macho'an atau ke'handsome'an beliau, tapi terkenal kerana entry2 yang beliau hasilkan sangat fresh dan bermutu...

Kalau nak tahu, setiap kali sign in blog saya ni, antara 5 blog yang akan saya lawat dan komen adalah blog beliau, selain blog Cik Yuyu Zulaikha, Inchik Wan Gerrard (sebab saya suka bola, tapi bukan peminat Liverpool), Inchik Syafiq Rosli, dan Inchik Jiji ... Ok, memang blog lelaki menjadi tumpuan saya... Huhu!~ Tapi saya memang suka komen setiap entry baru yang muncul kat 'Dashboard' saya tu...

Cuba korang pergi lawat blog Abg Ben dan korang tengok pada gadget yang saya beritahu tu, mesti korang pun akan terpana... Atau mungkin korang dah biasa dan dah lama tahu pasal ni, lalu korang tak ambil peduli akan entry saya ni... Huhu!~ Maaflah, keterujaan yang melampau bila tengok pada gadget tu di blog beliau sebab saya blogger baru.. Hikhik!~

 Jemput2 la jenguk ke blog beliau untuk kepastian... Hikhik!~


P/S : Moga Abg Ben Ashaari akan terus maju + berjaya + sukses dalam dunia blog!~ (^_____^)V

34 comments:

MamaEma said... [Reply]

incik ben memang TERHEBAT!!!1

qlah said... [Reply]

sememangnya tiada apa yang mustahil . kan2 ? hehe .
:)

Cikin said... [Reply]

kalau kita usaha keras , confirm boleh punya dapat macam tu (:

SiS NaD said... [Reply]

PuaN MaMaeMa : Tau TaKPe!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK QLaH : YeZZa!~ u R RiTe DeaR... aPeR PuN BoLeH... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK CiKiN : YeS DeaR... iNSYaALLAH... (^_____^)V

topimagine said... [Reply]

huhu.. nape blog topimagine xde ek :).. just kidding :)

il ya na said... [Reply]

ye kak, dulu saya pun pernah terkesima tgok widget tu gerak- gerak every second. hebat kan?

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK ToPimaGiNe : HeHe!~ NaNTi aKaN D TeMPeKKaN JuGak BLoG ToP... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK IL Ya Na : MeManG HeBaT!~ SiS TeRKaGuM YanG MLaMPau, Tu YanG TWuS WaT eNTRy Ni... HeHe!~

Henry Zackery said... [Reply]

pageview beliau bergerak macam air tu.. :)

Wan Gerrard said... [Reply]

abg ben memang hebat, idola ramai blogger tu :)

apisv2 said... [Reply]

xda hal lah, korg pon akan popular time umur dah 30an nanti

Fizalinolie said... [Reply]

Hahaha, samalah kita.. kalau masuk blog Abg Ben.. mesti terpana, terpaku dan terkesima.. Apa2 jelah bila menengok jumlah paparan halaman blog dia. Hebat betul. Yang pasti itulah Abg Ben hebat dengan entri yang segar dari ladang. Hehehe.

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said... [Reply]

pok beng terbaek & x sombong huhu..
hope kamu jg boleh berjaya mcm tu k ;)

shahjiehan said... [Reply]

mantap sungguh!!

jeles2

hahahaha

jom baca dan komen Kecanggihan Apple

Nadhirah-chan said... [Reply]

saya dulu pun time beru perasan tentang widget tu asyik gerak2 setiap masa , terkezut jugak . sampai pitam namblas jam . kehkehkeh :)

aNiS aNiSa said... [Reply]

da bca entry ni terkagum sorang2 huhu

smoga kita akan mampu jadi seperti itu kan =)

entry best : hye ruqayyah!!alhamdulillah bikhair..waanti??kheif halak??kheif darsuki fi soff...ana musytaq jiddan li sumayyah waanti..=) wheres your room now??who's ur roomate...long time no hear your news =)

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK HeNRY : Tau TaKPe... SNTiaSe BGeRaK... KaGuM2!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK GeRRaRD : YeZZa!~ iDoLa D DooNia BLoG!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK aPiS : HuHu!~ TaPi aBG BeN DaH T'LeBeY PoPuLaR MaSeR Tu... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK FiZa : YuP!~ BKaN Je SeGaR DaRi LaDaNG, TaPi T'BaiK DaRi LaDaNG... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK PiNKY : HuHu!~ iNSYaALLAH... n PRay 4 u Too DeaR... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK SHaHJieHaN : YuP!~ SaNGaT2 MaNTaP DaN T'BaeKKKKK!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK NaDHiRaH : HiKHIk!~ SiB BeK SiS TaK PeNGSaN CaM KaMoo... (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK aNiS : eH, JanGan KaGuM SoWaNG... SiS PuN NaK KaGuM GaKS!~ (^_____^)V

JIJI YU said... [Reply]

hahah blog aku pon ade gak weh..ahah..aku dah lame dah terpukau ngn benda tu..aku dok pikir camno nak tarok benda tu jgk..eheh..

FaiZaH YaaKuB said... [Reply]

sy pun terkejut jugak mse pergi blog BA...asyik bergerak je benda tu..jeles2 hehe

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK JiJi : eRR... TeRGaMaM BiLeR iNNCHiK JiJi KoMeN KaT eNTRy SaYeR Ni... TeTiBeR NaK TeRuJa Ni!~ HuHu!~ (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

CiK FaiZaH : KaN.... JeLeS SGGuH... BiLeR TaH BLoG Ni Nak JaDi Camtu...

hamzah ian said... [Reply]

wow.. mantap

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK HaMZaH : YuP!~ aBG BeN MaNG MaNTaP!~ (^_____^)V

raudhah said... [Reply]

erm..dia memang hebat..saya plak selesa jd silent reader d google reader..
mudah, pantas, n sll dpt baca the latest bloggers n3...hehehe

SiS NaD said... [Reply]

CiK RauDHaH : HeHe!~ Tau TaKPe... aBG BeN MaNG HeBaT!!!~ (^_____^)V