Sunday, February 20, 2011

Oh!!!~ Saya rindukan zaman study!!!~ (-_-")

Ini adalah kenyataan dan bukannya rekaan... Saya sangat2 rindukan zaman study... Kenapa ianya terjadi? Sebab saya sedang mendengar lagu2 Radja yang sememangnya amat popular masa saya study di salah sebuah universiti awam di utara tanah air... Kalau la masa dapat diputar kembali, saya akan melakukannya tanpa ter-agak2... Serius!!!~ Di bawah ni saya senaraikan perkara2 yang saya rindu masa zaman study...


Oh!!!~ Rindunya dengan kawan2 saya - Nurul, Sarah, Syiffa', Kak Emy, As Shayang, Sha, B-Bank, Syikin, Za, DLL... Maaf lau ada yang tak tertaip namanya...

Oh!!!~ Rindunya dengan para lecturer saya - Encik Bakri (lecturer kesayangan),  Dr. Oemar (sebab beliau mengingatkan saya pada arwah datuk saya)...

Oh!!!~ Rindunya dengan kafe2 di sana - Nongka sudah semestinya, Kafe kolej Petro and Kafe kolej Guthrie...

Oh!!!~ Rindunya nak buat assignment - Group assignment semestinya...

Oh!!!~ Rindunya nak jalan petang2 kat Tasik Guthrie - Selalunya jalan2 masa hari Jumaat dan Sabtu... Duduk2 tepi tasik tu sambil tengok student2 berkayak...

Oh!!!~ Rindunya nak sambut hari Merdeka kat kompleks sukan - Sambil tengok perarakan setiap kolej kediaman dan tunggu keputusan kolej mana yang menang... Lepas tu tengok bunga api... Yuhuu!~ Masa jalan kaki balik ke kolej lam kol 12 lebih tengah malam, mesti budak2 laki akan bawak motor sambil bunyikan hon sambil jerit "Merdeka!!!"...

Oh!!!~ Rindunya nak lawat rusa2 yang pihak universiti bela - Ni pun aktiviti petang Jumaat dan Sabtu kalau tak ada kerja... Sanggup jalan kaki dari kolej kediaman ke Taman Rusa... Ada la dalam 2 KM...

Oh!!!~ Rindunya nak jalan2 kat 'The Mall' - Kedai buku wajib diterjah, ok!~ Lepas tu masuk 'Unimart' and beli apa2 yang patut...

Oh!!!~ Rindunya nak masuk dewan kuliah - Kena swap kad matrik kat pintu masuk... Tapi tak pernah suruh member swap kan, ok!~ (^_____^)V

Oh!!!~ Rindunya nak lepak2 dalam bilik - Sambil borak2 dengan roommate and member2 lain... Kadang2 kitorang layan movie yang tak merosakkan minda... Yang tak merosakkan minda, ok!~ :D

Oh!!!~ Rindunya nak lepak2 kat library sambil usha mamat2 handsome - Suka cari buku kat library and suka duduk kat library sebab ia sejuk... Hehe!~

Oh!!!~ Rindunya nak buat presentation - Pernah buat presentation in english sorang2 kat depan setelah group member undi saya... Huhu!~

Oh!!!~ Rindunya nak makan 'bakar'2 kat DKG 5 - Makanan terhebat kat UUM... Eh, ter-mention nama U pulak... Hehe!~

Oh!!!~ Rindunya saat2 'percintaan' kat sana - Err.. Ada ke? No komen... Tetttttt...

Oh!!!~ Rindunya nak jalan pergi kuliah sambil pegang payung - Oh!!!~ Saya la 'gadis payung' abad itu... Itu trademark saya!~ Orang kenal saya sebab payung yang saya bawak... Gothic la katakan... (^_____^)V

Oh!!!~ Rindunya nak ambil exam - Rindu nak buat 'karangan' panjang2... Elaboration tu penting, ok!~ Make sure point2 yang dihuraikan tu panjang ber-jela2... 1 point, 1 muka surat!~

Oh!!!~ Rindunya nak makan kat Subaidah sambil usha mamat2 foreigner - Ni port foreigner... Dorang suka makan kat situ... Saya pun tak tahu kenapa...

Oh!!!~ Rindunya nak jalan2 pergi bilik lecturer di fakulti saya yang ibarat 'jalan sesat' - Student boleh sesat di fakulti saya tu... Serius!~

Oh!!!~ Rindunya nak pergi expo konvo sambil tengok artis buat persembahan - Ella pernah, Too Phat pernah, Yasin pernah, Zamani pernah... Siapa lagi ye?

Oh!!!~ Rindunya nak panjat Puncak Vista sambil jerit kat atas tu - pernah kena sound dengan budak laki yang ada sekali kat atas tu sebab jerit lepas geram kat situ...

Oh!!!~ Rindunya nak ber-dinner blok - Pernah jadi Naib Pengerusi dan AJK cenderamata, ok!~

Oh!!!~ Rindunya saat2 orientasi!~ - Kenangan terindah, ok!~ Love at a first sight!~ Haha!~

~Kat dalam dewan kuliah... DKG 5...~


 ~Kat Tasik Guthrie...~


 ~Kat depan Library...~


 ~Ni kat puncak gunung tertinggi kat UUM; Puncak Vista....~


 ~Kat Kompleks Sukan...~

 
 ~Masa dinner blok yang terakhir...~


P/S : Harap2 malam ni dapat mimpi kenangan masa study... Indah sangat2!~

6 comments:

TAYAR PANCIT said... [Reply]

hai,saye da join awak :)http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/segmen-saya-seorang-blogger-yang-aktif.html

bro a'maL said... [Reply]

setuju

padlie said... [Reply]

ooo kat UUM ada Puncak Vista..
Kat UM ada Vista Angkasa.. :D

SiS NaD said... [Reply]

TaYaR PaNCiT : THanKS YaR.... ;D

SiS NaD said... [Reply]

aBG : (^_____^)V

SiS NaD said... [Reply]

iNCHiK PaDLie : SMe2 La KiTeR MeM'ViSTa' KaN DiRi... :D