Saturday, December 18, 2010

Oh!!! Itu mereka!!!

Assalamualaikum semua!~ (^_____^)V

Hari ini, saya hendak buat sesi mempromosi... Mempromosikan sebuah band baru yang baru hendak naik...  'The Bananas' nama diberi... Jangan persoalkan kenapa namanya begitu kerana itu adalah rahisa mereka berlima... Sebenarnya saya tidaklah terlalu mengenali mereka... Saya kenal dengan band ini pun secara kebetulan... Ya, kebetulan! Hehe! Buat masa ini The Bananas telah menegeluarkan dua buah demo yang bertajuk 'Dissapointed' dan 'Honey'...

Satu fakta menarik yang saya tidak akan lupa sampai bila2 adalah, ke-dua2 demo tersebut telah dihasilkan dan di-'publish'kan di Fanpage Facebook mereka pada ulangtahun kelahiran saya (2010)... Dan saya anggap ia merupakan hadiah terindah yang pernah saya dapat sepanjang hidup saya, walaupun itu semua hanyalah secara kebetulan... Ya, kebetulan! Hehe!

Band ini sebenarnya adalah band sepupu sepapat kerana ke-lima2 anggota mereka adalah saling sepupu menyepupukan... Asal usul mereka adalah dari Jerang, Jelebu, Negeri Sembilan, tetapi sekrang ini masing2 membawa haluan ke ibu kota... Ok2, mari kita beramah mesra dengan anggota kumpulan The Bananas...

NAMA : SYED ABDUL RAHMAN
NAMA SAMARAN : AMAN
POSISI : VOKALIS


NAMA : SYED ABDUL BARI SYED MOHAMAD HISHAMUDIN
NAMA SAMARAN : LULU
POSISI : GITARIS CUM BACKUP SINGER


NAMA : SYED HUSSEIN
NAMA SAMARAN : SEIN A.K.A TITO
POSISI : GITARIS UTAMA


NAMA : SYED HASSAN
NAMA SAMARAN : ASAN
POSISI : BASSIST


NAMA : SYED HAIDAR SYED MOHAMAD HISHAMUDIN
NAMA SAMARAN : KEDA
POSISI : PEMAIN DRUM


Untuk pengetahuan, The Bananas mempunyai anggota tambahan yang serba boleh... Boleh menyanyi, main gitar, main bass dan main drum...

NAMA : RAHSIA
NAMA SAMARAN : BIARLAH RAHSIA
POSISI : ANGGOTA TAMBAHAN (BIDAN TERJUN)

-
-
-

Ini gambar semasa di KLCC...


Ini gambar semasa mereka pergi audition 'Twisties Bingit'...


Gambar utama di Fanpage The Bananas...


P/S : Silalah dengar demo mereka... Sangat syahdu lagu2nya...

4 comments:

mIsSz said... [Reply]

ko x yah lah nak selit kat situ gaks....
x sesuai lah.... :P

SiS NaD said... [Reply]

HaHa!~ aKu HaRuS aDeR K... :p

bro a'maL said... [Reply]

manager ke apa nad nih? semua selok belok hiruk pikuk bole tau

SiS NaD said... [Reply]

HeHe!~ BaKaL KoT!~ LaLaLa!~ TaKDe La... THeY'Re My FReN.. So ToLoNG PoMoTKaN DoWaNG.... ^_____^